Τσίπρας: «Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων» – Τα Σκόπια ενδοχώρα μας
Τσίπρας: «Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων» – Τα Σκόπια ενδοχώρα μας

«Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων, καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης, κόμβο εμπορίου και οικονομικών συναλλαγών, γέφυρα πολιτισμών, όχι φράχτη, όχι πόλη με γυρισμένη την πλάτη στους γείτονές της και στην οικονομική της ενδοχώρα», τόνισε ο Α. Τσίπρας, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν αξίζει η μιζέρια, δεν αξίζει η μισαλοδοξία, δεν αξίζει ο φόβος, το μίσος και ο διχασμός, στη Θεσσαλονίκη αξίζει μονάχα να φύγει μπροστά», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «με αυτόν τον ανοιχτό ορίζοντα, με αυτοπεποίθηση και κατανόηση, με διάθεση συνεργασίας και επικοινωνίας προσεγγίζουμε και όλους τους γείτονες μας».

Εξήγησε ότι «αυτό κάνουμε στην οικονομία και το εμπόριο. Αυτό κάνουμε στον πολιτισμό. Αυτό και στις διεθνείς μας σχέσεις».

Υπογράμμισε ότι «πρότυπο αυτής της στάσης είναι και η συμφωνία που πετύχαμε με τους βόρειους γείτονές μας, η Συμφωνία των Πρεσπών».

Τόνισε ότι αυτή «ανοίγει τη Θεσσαλονίκη, ανοίγει τη Β. Ελλάδα, ανοίγει τους Έλληνες στον κόσμο και κυρίως μετατρέπει τη χώρα μας σε παράγοντα λύσεων και πόλο σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και καθιστά την Θεσσαλονίκη και πάλι πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications