Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι κατασκευάζουν καταφύγια  επιβίωσης στη Νέα Ζηλανδία;
Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι κατασκευάζουν καταφύγια  επιβίωσης στη Νέα Ζηλανδία;

Θα μπορούσε αυτός να είναι ο τελευταίος αιώνας της ανθρωπότητας στον πλανήτη;

Το 2015, το Σουηδικό Ίδρυμα Παγκόσμιων καταστροφών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για το Μέλλον της Ανθρωπότητας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσε μια αμφιλεγόμενη έκθεση που περιγράφει 12 παγκόσμιους κινδύνους που μπόρουν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα.

Οι συγγραφείς το χαρακτήριζαν ως "το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού" και γι 'αυτό, για όλους τους σκοπούς, θεωρούνταν αποκαλυπτικά σενάρια.

Αυτοί οι παγκόσμιοι κίνδυνοι περιλάμβαναν μια παγκόσμια πανδημία, οικολογική κατάρρευση, πυρηνικό πόλεμο, αστεροειδείς και την κλιματική αλλαγή.

Ο λόγος είναι ασαφής, αλλά τουλάχιστον επτά δισεκατομμυριούχοι χτίζουν καταφύγια στη Νέα Ζηλανδία για δύο χρόνια, και διάφορα περιοδικά τεχνολογίας στην Αμερική έχουν αναπτύξει διάφωτα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το πως να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ.

Τα καταφύγια κτίζονται τέσσερα μέτρα κάτω από το έδαφος, τα οποία κοστίζουν μέχρι 11,5 εκατομμύρια δολάρια, κατασκευάζονται από την εταιρεία Texas Rising S Company. Ο Gary Lynch, διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε ότι η Νέα Ζηλανδία είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου.

"Η Νέα Ζηλανδία δεν είναι εχθρός κανενός", δήλωσε στο περιοδικό ειδήσεων Bloomberg . "Δεν είναι πυρηνικός στόχος. Δεν είναι στόχος για έναν πιθανό πόλεμο. Είναι ένας τόπος όπου οι άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο. "

Τα δύο καταφύγια επιβίωσης που κατασκευάστηκαν πρόσφατα από την Rising S Company είναι 92 τετραγωνικά μέτρα και έχουν μεταφερθεί από τις ΗΠΑ στη Νέα Ζηλανδία σε 19 ρυμουλκούμενα, το καθένα σε τμήματα.

Το ένα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή του Northland, ενώ το άλλο σε ένα απροσδιόριστο σημείο στη δυτική ακτή του νότιου νησιού. Ο John Key, πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι η χώρα του έχει γίνει ασφαλές μέρος για πλούσιους Αμερικανούς σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής."Πολλοί άνθρωποι μου έχουν πει ότι θα ήθελαν να έχουν περιουσία στη Νέα Ζηλανδία αν ο κόσμος οδεύει προς στην κόλαση", δήλωσε ο Key.

Και η σχέση μεταξύ της "αποκάλυψης" και της Νέας Ζηλανδίας ως μέρος σωτηρίας ειναι στενές, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί δισεκατομμυριούχοι που έλκονται στην Νέα Ζηλανδία, όπως ο συν-ιδρυτή της PayPal, Peter Thiel, ο οποίος αγόρασε δύο ακίνητα, το ένα εξοπλισμένο με καταφύγιο.

Με μια γεωγραφικά απομονωμένη τοποθεσία, η χώρα έχει την φήμη ως προορισμός σωτηρίας για το τέλος του κόσμου.Ένα άλλο θέμα συζήτησης σε αυτούς τους "κύκλους" είναι πώς θα φτάσουν στη Νέα Ζηλανδία σε περίπτωση που ξεκινήσει η αποκάλυψη,πολλοί λενε ότι θα πάνε στη Νέα Ζηλανδία με το ιδιωτικό τους αεροπλάνο .

Ο Peter Thiel και ο Sam Altman, πρόεδρος της ερευνητικής εταιρείας OpenAI, το 2016 είπαν ότι επέλεξαν τη Νέα Ζηλανδία ως προορισμό τους σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής. Ωστόσο, αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι το 2017 υπήρχαν πολλοί δισεκατομμυριούχοι που έχουν αποφασίσει να προετοιμαστούν για μια επικείμενη αποκάλυψη, είτε φτιάχνοντας υπόγεια καταφύγια στα πολυτελή σπίτια τους η αγοράζουν ακίνητα στη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με το businessinsider.com, στο Midwest υπάρχουν ήδη οχυρωμένα καταφύγια όπου οι υπερ-πλούσιοι θα μπορούσαν να ζήσουν μετά την ημέρα της κρίσης. Ο Reid Hoffman, συνιδρυτής του LinkedIn και μεγαλοεπενδυτής δήλωσε στον New Yorker πριν από λίγους μήνες ότι πάνω από το 50% των δισεκατομμυριούχων της Silicon Valley έχει ήδη φροντίσει για κάποιο επίπεδο «ασφάλειας μετά την Αποκάλυψη» αγοράζοντας καταφύγια τύπου bunker.

Ο Steve Huffman, συν-ιδρυτής της ψηφιακής πλατφόρμας Reddit (η αξίας της οποίας υπολογίζεται σε 600 εκατ. δολάρια), έκανε επέμβαση με λέιζερ στα μάτια επειδή σε περίπτωση καταστροφής θέλει, όπως λέει, να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσής του χωρίς να φορά γυαλιά ή φακούς επαφής. Στο σπίτι του έχει μοτοσικλέτες, όπλα, πυρομαχικά, αποθηκευμένα τρόφιμα. «Είμαι προετοιμασμένος για ό,τι μπορεί να επέλθει», εξηγεί.

Επικείμενη Αποκάλυψη
Τι κάνει τους δισεκατομμυριούχους να αγοράζουν η να φτιάχνουν υπόγεια καταφύγια στα σπίτια τους; Όπως είπαμε στην αρχή υπάρχουν πολλά σενάρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια πραγματική αποκάλυψη.

Όμως, ένας από τους κύριους λόγους είναι ο ασυνήθιστος αριθμός των σεισμών με την δραματική αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο (βλέπε 70 σεισμοί κλονίζουν τον δακτύλιο του Ειρηνικού), ίσως είναι σημάδια ότι "έρχεται" κάποιο φαινόμενο που θα διαταράξει τον πλανήτη και θα μπορούσε να καταλήξει σε μια καταστροφή σε μεγάλη κλίμακα.

Υπάρχει όμως και η πιθανότητα κάποια απόφαση κάτω απο μασονική πίεση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump , να μας οδηγήσει κατευθείαν στον πυρηνικό πόλεμο.

Με λίγα λογία στο κατώφλι της ολικής καταστροφής της ανθρωπότητας, έχουμε μόνο μερικές πληροφορίες για το τι μπορεί να συμβεί, και μόνο οι δισεκατομμυριούχοι γνωρίζουν το λόγο που ετοιμάζονται γρήγορα για μια επικείμενη αποκάλυψη.©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications