70 σεισμοί κλονίζουν τον δακτύλιο του Ειρηνικού σε 48 ώρες: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για επικείμενο μεγάλο σεισμό!
70 σεισμοί κλονίζουν τον δακτύλιο του Ειρηνικού σε 48 ώρες: Οι επιστήμονες προειδοποιούν για επικείμενο μεγάλο σεισμό!

Φαίνεται ότι πάλι πρέπει να μιλήσουμε για τις εκπληρώσεις των προβλέψεων. Ο ερευνητής Frank Hoogerbeets, ιδρυτής της ιστοσελίδας του Ditrianum , είχε δηλώσει ότι η πλανητική ευθυγράμμιση που δημιουργήθηκε στις 27 Ιουλίου θα είχε ως αποτέλεσμα σεισμούς μεγέθους 7 Ρίχτερ οπουδήποτε στον πλανήτη μας,ένας ισχυρός σεισμός έπληξε την ακτή του ινδονησιακού νησιού Lombok, κοντά στο Μπαλί, στις 19 Αυγούστου..

Ωστόσο, ο Hoogerbeets προειδοποίησε και πάλι ότι θα υπάρξουν δύο ή τρεις μεγάλοι σεισμοί τις επόμενες ημέρες, περίπου μεγέθους 7.8 η υψηλότερους. Και πάλι σεισμός των 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα νησιά Φίτζι, και ένας άλλος μεγέθους 7,3 συγκλόνισε τη Βενεζουέλα.

Παρά το γεγονός ότι ο Hoogerbeets προειδοποιεί ότι 27 με 31 Αυγούστου θα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος, αυτή τη φορά προειδοποιούν και οι επιστήμονες, οι οποίοι λένε ότι ίσως ένας καταστρεπτικός σεισμός μεγέθους 8 ή μεγαλύτερος, θα μπορούσε να πλήξει την Καλιφόρνια ανά πάσα στιγμή .

Ο τριγωνισμός του Ειρηνικού
Περισσότεροι από 70 μικροσεισμοί και 3 μεγάλοι συνέβησαν στο λεγόμενο "Δαχτυλίδι της Φωτιάς" του Ειρηνικού, μια μεγάλη λωρίδα γεωλογικά ενεργή με τεκτονικές πλάκες που εκτείνονται από τη Νότια Αμερική στην Αυστραλία και μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ανατολική Ασία . Ο πρώτος μεγάλος σεισμός κτύπησε στην Βενεζουέλα που κλονίστηκε από σεισμό των 7.3 Ρίχτερ στις 21 Αυγούστου, που έγινε αισθητός στη βόρεια και Νότια Αμερική και σε ορισμένα τμήματα της Καραϊβικής.Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο Καράκας, πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Λίγο αργότερα, το Βανουάτου, που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, κλονίστηκε από ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ. Και ένας τρίτος σεισμός έπληξε τις ακτές του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα, ο σεισμός ηταν βάθους 10 χιλιομέτρων.

Όλα αυτά τα ασυνήθιστα σεισμικά γεγονότα οδήγησαν τους επιστήμονες ότι η δραστηριότητα στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο, προκαλώντας σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις. Η Καλιφόρνια, η οποία εκτείνεται και στις δύο πλευρές απο το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, που βρίσκεται στην ανατολική άκρη του δακτυλίου, περιμένει για χρόνια έναν θανατηφόρο σεισμό.

The Big One, γνωστό και ως «El Grande», είναι ένα υποθετικός σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ η και παραπάνω αναμένεται να συμβεί κατά μήκος του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα στην Καλιφόρνια στο εγγύς μέλλον.

Οι επιστήμονες έχουν προβλέψει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι ύψους 25 μέτρων στη δυτική ακτή.Το ρήγμα του Αγίου Αντρέα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 1.286 χιλιομέτρων από την Καλιφόρνια και σχηματίζει το τεκτονικό όριο μεταξύ της πλάκας του Ειρηνικού και της πλάκας της Βόρειας Αμερικής.

Προετοιμασία για την αληθινή αποκάλυψη
Όπως εξαπλώνεται ο πανικός, οι κοινότητες του Βορειοδυτικού Ειρηνικού διοργανώνουν ασκήσεις στην περίπτωση που το Big One συμβεί. Ωστόσο, οι επιστήμονες και οι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι οι ασκήσεις είναι άχρηστες, διότι η επόμενη καταστροφή θα είναι μια από τις χειρότερες στην σύγχρονη ιστορία μας. Δεν υπάρχουν γραπτές καταγραφές για το τι συνέβη την τελευταία φορά που σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 9, αλλά πιστεύεται ότι προκάλεσε ένα τσουνάμι που σάρωσε τον Ειρηνικό Ωκεανό μεχρι την Ιαπωνία.

Είναι σαφές ότι οι εμπειρογνώμονες είναι πεπεισμένοι ότι ένας καταστρεπτικός σεισμός θα κλονίσει την Καλιφόρνια στο άμεσο μέλλον. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να το αποτρέψουν. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications