Κορινθία: Θεέ μου θα πνιγούμε – Δραματικές σκηνές από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα – video
Κορινθία: Θεέ μου θα πνιγούμε – Δραματικές σκηνές από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα – video

Ο μεσογειακός κυκλώνας σάρωσε την Κορινθία και προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα στο Κιάτο, το Ξυλόκαστρο και το Βραχάτι. Ένα από τα βίντεο κόβει την ανάσα…

Ο μεσογειακός κυκλώνας πέρασε από την Πελοπόννησο και σχεδόν όλη η Κορινθία έχει πληγεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας. Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου – Βόχας και ιδίως στο Βραχάτι, όπως επίσης και στους δήμους Ξυλοκάστρου και Κιάτου, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Πελοπίδας Καλλίρης. Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος, αλλά όπως μας έχουν ενημερώσει από τον ΔΕΔΔΗΕ από σήμερα το πρωί ενισχυμένα συνεργεία θα εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών».

Όσον αφορά τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε «από σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής», ενώ όπως συμπλήρωσε, «στην χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου αποφασίστηκε να μείνουν ανοικτές σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων, ώστε οι κάτοικοι να προσέρχονται και να δηλώνουν τι ζημιές έχουν υποστεί.» Όπως εκτιμά ο αντπεριφερειάρχης, «μέχρι τις απογευματινές ώρες αναμένεται να έχουμε μια πρώτη εικόνα τους μεγέθους της καταστροφής, κυρίως στους δήμους Βέλου – Βόχας, Ξυλοκάστρου και Κιάτου.

Επίσης, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε ότι «όσοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να παραμείνουν στα σπίτια, λόγω των πλημμυρών, φιλοξενήθηκαν σε συγγενικά και φιλικά σπίτια». Σχετικά με τις ζημιές στις υποδομές, ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε ότι έχουν καταστραφεί πολλοί αγροτικοί δρόμοι, ενώ όσον αφορά στις καλλιέργειες εκτίμησε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες.

Στην συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι υπάρχουν επίσης ζημιές στον δήμο Κορίνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλμυρή και Κόρφου, ενώ στο δήμο Νεμέας υπάρχουν ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications