Κυκλώνας Ζορμπάς: Εικόνες απίστευτης καταστροφής σε Εύβοια και Πελοπόννησο!
Κυκλώνας Ζορμπάς: Εικόνες απίστευτης καταστροφής σε Εύβοια και Πελοπόννησο!

- Σάρωσε την επαρχία ο κυκλώνας Ζορμπάς με εικόνες πρωτόγνωρες για την εποχή - Αμέτρητα τα προβλήματα σε πολλές περιοχές - "Πνίγηκε" ο Θεολόγος - Αναφορές για εγκλωβισμένους στην Εύβοια - Σε απόγνωση οι κάτοικοι - Έσπασαν τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής - Έχουν κλείσει δρόμοι στην Αττική - Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων - Αναλυτικά πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο μεσογειακός κυκλώνας .Μας πήρε και μας σήκωσε ο κυκλώνας Ζορμπάς! Φουριόζος και δημιουργώντας ακραία καιρικά φαινόμενα, κινήθηκε στα… πέριξ της Αττικής, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του σε πολλές περιοχές. Όλα δείχνουν πως από την Αττική πέρασε… ξυστά δημιουργώντας πάντως αρκετά προβλήματα και στο λεκανοπέδιο.

Ο κυκλώνας Ζορμπάς συμπεριέλαβε στο… πελατολόγιό του και τον Θεολόγο του δήμου Λοκρών. Μέσα σε λίγες ώρες, έπεσε απίστευτα μεγάλη ποσότητα βροχής. Περιουσίες πλημμύρισαν, σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και οι πυροσβέστες δεν προλάβαιναν να κάνουν αντλήσεις.

Εγκλωβισμένοι στην Εύβοια!
Προβλήματα και μάλιστα πολλά, υπάρχουν ήδη από το Σάββατο και στην Εύβοια.
Στα βόρεια του νησιού, μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Πληροφορίες αυτή την ώρα μιλούν για μία εγκλωβισμένη μητέρα με δύο παιδιά στην Παραλία Βλαχιάς. Κλιμάκιο Πυροσβεστών από τα Ψαχνά σπεύδει στο σημείο.

Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμά του. Νωρίτερα, κοντά στο Μαντούδι είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιήθηκαν άμεσα τόσο η Πυροσβεστική, αλλά και η δημοτική αρχή και γρήγορα περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε Ξενώνα. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σπίτια στο Μαντούδι πλημμύρησαν και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να σωθούν. Πυροσβεστικά οχήματα είναι στο σημείο μαζί με τον δ/κτή της ΠΥ Χαλκίδας, Βαγγέλη Παλιό.Καταφθάνει το ερπυστριοφόρο άρμα της 7ης ΕΜΑΚ μαζί με τον δ/κτη της Π.Υ. Στερεάς, Νίκο Σπαή. Επίσης, άμεσα έσπευσε το Κλιμάκιο Εθελοντών Πυροσβεστών των Ψαχνών για να βοηθήσει την κατάσταση.

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική!
Ο κυκλώνας Ζορμπάς, λοιπόν, μπορεί να μην… μπούκαρε στην Αττική, τουλάχιστον με την ένταση που το έκανε στην επαρχία, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει ο καιρός είναι ενδεικτική. Προβλήματα υπάρχουν ήδη και δρόμοι στην Αττική κλείνουν.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, κλειστή είναι η περιοχή γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής.Επίσης κλειστές παραμένουν η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων!
Την ίδια ώρα, ο καιρός δημιούργησε προβλήματα σε πολλά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκαν το πρωί τέσσερα δρομολόγια για Κυκλάδες, ενώ τέσσερα εκτελέστηκαν.

Από το λιμάνι της Ραφήνας όλα τα δρομολόγια των πλοίων παραμένουν ανεκτέλεστα. Από το Λαύριο είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου για Κέα. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Γλύφα Φθοιώτιδας-Αγιόκαμπος και Βόλος-Σποράδες. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Αμέτρητες κλήσεις στην Πυροσβεστική!
Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει κάποια έναρξη στο φαινόμενο στην Αττική. Βρισκόμαστε… εν αναμονή του «χτυπήματος», ωστόσο τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής «έσπασαν».

Τουλάχιστον 154 κλήσεις έγιναν, εκ των οποίων 30 για αντλήσεις υδάτων, 34 για κοπή δέντρων, 17 για αφαιρέσεις αντικειμένων και 14 για απεγκλωβισμούς, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.

Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας Ζορμπάς την Κυριακή (30-09-2018)
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν.Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στηνανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
Β. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.

Πού θα χτυπήσει ο κυκλώνας Ζορμπάς την Δευτέρα (01-10-2018)
Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.
Β. Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications