Θαλασσινός: «Στην ΕΡΤ οι συνδικαλιστές δεν εργάζονται, οι Διευθυντές δεν έχουν πτυχίο, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη»
Θαλασσινός: «Στην ΕΡΤ οι συνδικαλιστές δεν εργάζονται, οι Διευθυντές δεν έχουν πτυχίο, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη»

Δημόσια καταγγελία εναντίον του τρόπου διοίκησης της ΕΡΤ και συγκεκριμένα των διαδικασιών που ακολουθούνται για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης του νέου οργανογράμματος, έδωσε στη δημοσιότητα ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Θαλασσινός με δημόσια παρέμβαση του που φέρει τον ειρωνικό τίτλο «ΕΡΤ- Επιστροφή στις ρίζες» καταλογίζει στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Β. Κωστόπουλο παράτυπες διαδικασίες, αποκλεισμό ικανών στελεχών, έλλειψη λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.

Αφορμή, στάθηκε η διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, με τελική επιλογή του Δ.Σ. την τοποθέτηση του ίδιου του Διευθύνοντος Συμβούλου Β. Κωστόπουλου. «Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου και τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται», σημειώνει.

Η επιστολή του Γιώργου Θαλασσινού, έχει ως εξής:
ΕΡΤ – Επιστροφή στις ρίζες..
Γιώργου Θαλασσινού, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΡΤ
«Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, διά του γραφείου τύπου της εταιρείας, επέλεξε να κάνουμε την συζήτηση για το μέλλον της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και δημόσια. Κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι τα ψέματα και οι δικολαβίες.
Γι αυτό ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί, πώς ένα πενταμελές ΔΣ οδηγείται σε έλλειψη απαρτίας με έναν απόντα. Αρα δεν ισχύει ότι έλειπε μόνο ένας !

Δεν εξηγεί επίσης γιατί ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και υπεύθυνος, με απόφαση του ΔΣ, για τη Ραδιοφωνία, με 20ετή επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο και τα ΜΜΕ, ήταν ακατάλληλος να επιλέξει προϊσταμένους προγραμμάτων της ΕΡΑ, ενώ ο ίδιος, χωρίς την ελάχιστη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, είναι ο κατάλληλος.

Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια και με ποιά διαδικασία αποφάσισε να κηρύξει άγονη την διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, ώστε να καταλήξει να αυτοπροταθεί για τη θέση. Λίγες οι 10 υποψηφιότητες; Έλειψαν τα πτυχία; Η εμπειρία; Όχι βέβαια. Ο εκλεκτός του δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα. Οπότε θα διοριστεί διά της πλαγίας..

Δεν μας εξηγεί γιατί δεν ζήτησε προτάσεις από τον υπεύθυνο για το Ραδιόφωνο ΠΡΙΝ ορίσει τους νέους προϊσταμένους της ΕΡΑ. Και γιατί θα φέρει στο ΔΣ τις αποφάσεις του για..διαβούλευση και όχι για απόφαση.
Με τέτοιες δικολαβίες και υποσχέσεις απέσπασε 3 υπέρ και 1 κατά, στην ψηφοφορία στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΡΤ για τον αυτοδιορισμό του, ενώ απειλήθηκε και το 2-2.

Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων».

Έτσι οδηγούμαστε αισίως σε μία ΕΡΤ όπως την ονειρευτήκαμε… στους χειρότερους εφιάλτες μας.
Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που –επιτέλους – οι συνδικαλιστές και η ομήγυρης δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη, οι συνταξιούχοι διοικούν επιτροπές, ενώ οι υπεύθυνοι σημαντικών διευθύνσεων δεν γνωρίζουν αγγλικά.

Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ, που την «εκσυγχρονίζουν» ακατάλληλοι άνθρωποι με φθαρμένα υλικά, ενώ θέτουν το μεγάλο μέρος του δυναμικού της σε αδράνεια.
Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου, τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται.

Και όσοι αυτή τη στιγμή οδηγούν την ΕΡΤ σε πλήρη παρακμή, ας αναλογιστούν τι είναι ευκολότερο : Να πλήξεις έναν ισχυρό, σύγχρονο, απαραίτητο στην κοινωνία οργανισμό ή μία ΕΡΤ που την παρακολουθούν λίγοι και ακόμη λιγότεροι την σέβονται »;

Απάντηση της ΕΡΤ στον κ. Γ. Θαλασσινό
Σε απάντηση στην επιστολή του κ. Γιώργου Θαλασσινού σχετικά με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΡΤ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Το πενταμελές ΔΣ της ΕΡΤ οδηγήθηκε πολλές φορές σε έλλειψη απαρτίας, διότι μαζί με τον κ. Γιώργο Θαλασσινό αποχωρούσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό ευτυχώς έπαψε να ισχύει για το καλό της εταιρείας στην τελευταία συνεδρίαση.

Δεν τέθηκε ποτέ - ούτε άλλωστε ήταν δυνατόν να τεθεί - θέμα καταλληλότητας του κ. Γιώργου Θαλασσινού να επιλέξει αυτός τους προϊσταμένους διευθυντές της Ραδιοφωνίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός είναι μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, ενώ οι προϊστάμενοι της ΕΡΑ επιλέγονται κατά νόμο μόνο από τον Γενικό Διευθυντή αυτής.

Σε πείσμα των ισχυρισμών του κ. Γιώργου Θαλασσινού ότι δήθεν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ δεν εξήγησε με βάση ποια κριτήρια κρίθηκε άγονη η διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, υφίσταται λεπτομερής εισήγηση του κ. Β. Κωστόπουλου, η οποία περιέχει πρόταση για τη μόνη εφικτή λύση να ενταχθεί επιτέλους και η Ραδιοφωνία στο Οργανόγραμμα της εταιρείας με την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής και την επιλογή στη συνέχεια των προϊσταμένων όλων των βαθμίδων της Ραδιοφωνίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία της.

Ο κ. Γιώργος Θαλασσινός όχι απλώς δεν έλαβε τον λόγο επί της εισηγήσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, αλλά αποχώρησε από το ΔΣ (κατά τη συνήθη τακτική του).

Είναι λυπηρό ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός δεν γνωρίζει ότι η επιλογή των προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας δεν ανήκει στο ΔΣ της εταιρείας, αλλά στον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, υπό την ιδιότητα του ασκούντος προσωρινά καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, υπέβαλε πρόταση προς το ΔΣ, η οποία και έγινε δεκτή, να υπάρξει σχετική διαβούλευση πριν την επιλογή των άνω προϊσταμένων.

Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του κ. Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά. Οι επανειλημμένες απουσίες του από το Διοικητικό Συμβούλιο, με σοβαρή βλάβη των συμφερόντων της ΕΡΤ, συνδέονται και με πρόσφατες απαράδεκτες θέσεις του κατά της απόφασης για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League, κάνοντας λόγο για παροχές σε “κατάδικους και υπόδικους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ”. Φαίνεται ότι ο κ. Θαλασσινός διαφωνεί κάθετα με το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση έπειτα από πολλά χρόνια –ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς- σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα. Αλήθεια, η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications