Εντυπωσιακές εικόνες από την στρατιωτική άσκηση «μαμούθ» Ρωσίας και Κίνας (βίντεο)
Εντυπωσιακές εικόνες από την στρατιωτική άσκηση «μαμούθ» Ρωσίας και Κίνας (βίντεο)

Η άσκηση με την κωδική ονομασία είναι Vostok 2018 και είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων δεκαετιών.

Η άσκηση ξεκίνησε την Τρίτη στην Ρωσία και συμμετέχουν και δυνάμεις από την Κίνα και την Μογγολία. Οι σκηνές είναι εντυπωσιακές και την άσκηση την παρακολούθησε προσωπικά ο Βλαδιμίρ Πούτιν.

Για την πραγματοποίηση της άσκησης έχουν δεσμευθεί τεράστιες εκτάσεις στην κεντρική και την ανατολική Ρωσία, μέχρι την Σιβηρία και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Υπολογίζεται ότι συμμετέχουν περίπου 300.000 άνδρες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, τάνκς, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποιούν συστηματικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος μαζί με τον Κινέζο ομόλογο του Βέι Φενχέ επιθεώρησαν τα σημεία στρατιωτικής διοίκησης στο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων Τσουγκόλ.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε τη σημασία της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο και τόνισε ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Κίνας θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν.

«Συμφωνήσαμε ότι τέτοια γυμνάσια θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής συστηματικά», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως μεταδίδει το TASS και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα κοινά ρωσο-κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων Vostok-2018, στην Ανατολική Ρωσία και στον Ειρηνικό, που είναι τα μεγαλύτερα σε κλίμακα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί η Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1981 και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications