Ρωσία: Ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου στην Κριμαία
Ρωσία: Ασκήσεις ηλεκτρονικού πολέμου στην Κριμαία

Ο Ρωσικός στρατός διεξήγαγε ακόμη μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων στην Κριμαία .

Τα ελικόπτερα αναγνώρισης τύπου Mi-8MPTR παρείχαν κάλυψη στα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 Triumph και τα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Pantsir-S κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στην Κριμαία, ανέφερε ο Βάντιμ Αστάφιεφ, εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.

«Στο πλαίσιο της κοινής εκπαίδευσης αεροπορικών μονάδων και μονάδων αντιπυραυλικών συστημάτων, τα ελικόπτερα αναγνώρισης και ραδιοεπικοινωνίας Mi-8MPTR δημιούργησαν ηλεκτρονικά εμπόδια (jamming) στα εναέρια μέσα παρατήρησης και αναγνώρισης στις περιοχές όπου τα συστήματα πυραύλων εδάφους – αέρους της αντι-αεροπορικής άμυνας σταθμεύουν «, αναφέρει ο κ. Αστάφιεφ.

Ανέφερε νωρίτερα ότι τα ρωσικά πληρώματα μαχητικών Su-30 επιτέθηκαν σε προσομοιώσεις εχθρικών αεροσκαφών πάνω από το έδαφος όπου έλαβαν μέρος οι ασκήσεις, στο Opuk της Κριμαίας.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, η Ρωσία πραγματοποίησε τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις στη χερσόνησο. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας λέει ότι οι ενέργειες του ρωσικού στρατού είναι παράνομες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications