Το Πρώτο Ιπτάμενο Αυτοκίνητο Είναι Γεγονός και Βγαίνει στην Αγορά (video)
Το Πρώτο Ιπτάμενο Αυτοκίνητο Είναι Γεγονός και Βγαίνει στην Αγορά (video)

Το πρώτο αεροπλάνο στον κόσμο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά. Το πρώτο από τα υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα δύο θέσεων, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν την οδήγηση σε πτήση, σε λιγότερο από ένα λεπτό, είναι έτοιμα να παραδοθούν στους πελάτες!

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk και τον κατασκευαστή Terrafugia, που ανήκει στη μητρική εταιρεία της Volvo, το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να πετάξει μέχρι και 400 μίλια (640 χιλιόμετρα) με μέγιστες ταχύτητες 160 χλμ, όπως αναφέρει και το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι πρόσφατες βελτιώσεις στο όχημα περιλαμβάνουν ένα υβριδικό ηλεκτρικό μοτέρ, αναβαθμισμένα καθίσματα, περισσότερο χώρο αποσκευών, βελτιωμένες ζώνες ασφαλείας και αερόσακους, ανέφερε η εταιρεία.

Το όχημα διαθέτει, επίσης, κάμερες με οπίσθιο φωτισμό και νέο σύστημα αλεξίπτωτου, καθώς και λειτουργία «ώθησης», η οποία δίνει «μια μικρή επιπλέον ισχύ κατά την πτήση».

Έχει πιστοποιηθεί ως αεροσκάφος Light Sport Aircraft από την Federal Aviation Administration το 2016.Το όχημα πληροί επίσης όλες τις προϋποθέσεις Ασφάλειας Κυκλοφορίας, αλλά οι καταναλωτές θα χρειαστούν, επιπλέον, άδεια χειριστή για πτήσεις.

Το αεροσκάφος έχει πτυσσόμενα φτερά, ζυγίζει περίπου 1.300 λίβρες (περίπου 590 κιλά), και έχει σταθερό σύστημα προσγείωσης. Μπορεί να πετάξει σε μέγιστο υψόμετρο 10.000 ποδών.Το TF-X, θα ελέγχεται από υπολογιστή, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να πληκτρολογήσουν έναν προορισμό πριν από την απογείωση.

Δείτε σε βίντεο το ένα από τα δύο μοντέλα ιπτάμενου αυτοκινήτου

diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications