Ο Τσίπρας - Πήρε και βραβείο για τη στάση της Ελλάδας στο να πλημμυρίσει  την  Ευρώπη με ορδές λαθρο
Ο Τσίπρας - Πήρε και βραβείο για τη στάση της Ελλάδας στο να πλημμυρίσει  την  Ευρώπη με ορδές λαθρο

Οι Έλληνες συμπεριφέρθηκαν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες «όπως οι προγόνοι μας θα ήθελαν να είχαν συμπεριφερθεί και στους ίδιους» είπε ο πρωθυπουργός

Περήφανος για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο προσφυγικό δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του κατά το Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition, όπου βραβεύτηκε για τη στάση της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση.

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί την ώρα που σε άλλες χώρες στην Κεντρική Ευρώπη έχτιζαν τείχους και φράχτες, οι Έλληνες άνοιγαν τις καρδιές τους. Είμαστε πολύ περήφανοι για την ιστορία μας και τα ιδανικά που εκπροσωπεί. Αλλά επίσης είμαστε περήφανοι και για το παρόν και το μέλλον μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε «ο ελληνικός λαός σε πολύ δύσκολες στιγμές απέδειξε ότι μπορεί να δείξει αλληλεγγύη σε αυτούς που την έχουν ανάγκη»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αποδέχεται αυτό το βραβείο εκ μέρους του ελληνικού λαού, γιατί οι πολίτες της Ελλάδας είναι εκείνοι που αξίζουν τα εύσημα και τους επαίνους. Κυρίως εκ μέρους των ανθρώπων των ελληνικών νησιών, όπως τόνισε, που σήκωσαν στους ώμους τους το βαρύ φορτίο όλης της Ευρώπης στις δύσκολες στιγμές της προσφυγικής κρίσης. «Αν δεν ήταν οι συμπατριώτες μου, αυτή η τεράστια προσφυγική κρίση δεν θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.

Οι Έλληνες πολίτες σε πολύ δύσκολες στιγμές απέδειξαν ότι μπορούν να δείξουν αλληλεγγύη σε ανθρώπους που τη χρειάζονταν», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι παρείχαν καταφύγιο, φαγητό, φιλοξενία και συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό εκείνους που δραπέτευσαν από τον πόλεμο και τον τρόμο. «Τους συμπεριφέρθηκαν όπως οι προγόνοι μας θα ήθελαν να είχαν συμπεριφερθεί και στους ίδιους», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι πριν από περίπου εκατό χρόνια, στα ίδια νερά, στα ίδια νησιά, Έλληνες διέσχιζαν το Αιγαίο για να βρουν ένα καινούριο σπίτι. «Αυτός είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος για το έθνος μας», είπε.

Όπως πρόσθεσε, «καταφέραμε να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάντοτε η σωστή απάντηση, ακόμα και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές στιγμές». «Κι αν διαλέξουμε να πάμε από την αντίθετη μεριά, να επιλέξουμε τον φόβο, το μίσος και την ξενοφοβία, τότε είμαστε καταδικασμένοι», διότι, όπως πρόσθεσε «η ιστορία δεν πρέπει να αντιστρέφεται, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με έλλειψη σεβασμού και δεν πρέπει να την αγνοούμε».

«Δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη που οδηγήσαν την ανθρωπότητα σε αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να σημειώσει ότι «αντίθετα, πρέπει να ενεργούμε σε αντιστοιχία με τις αξίες που τροφοδότησαν τη συλλογική πρόοδο του κάθε έθνους ξεχωριστά και της ανθρωπότητας ως συνόλου». «Το χρωστάμε στους πολίτες μας, αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές», είπε.

Οι Έλληνες συμπεριφέρθηκαν στους μετανάστες και τους πρόσφυγες όπως οι προγονοί μας!! τους δικούς του εννοεί? κανένας κομμουνιστης δεν ειναι Έλληνας στο γένος! αν δεν το ξέρετε,ανθρώπινα δικαιώματα? ΜΟΝΟ οι κατώτεροι τσιρίζουν για ανθρωπινά δικαιώματα, όταν έσφαζαν οι όμοιοι του καυκάσιους(γνησιους Έλληνες) από φυλετικό μίσος και πετούσαν σε πηγάδια εκεί δεν υπήρχαν ανθρώπινα δικαιώματα? η που προκάλεσαν γενοκτονίες σε όλη την Ευρώπη?

Οι "Έλληνες" πολίτες σε πολύ δύσκολες στιγμές απέδειξαν ότι μπορούν να δείξουν αλληλεγγύη σε ανθρώπους που τη χρειάζονταν! που να ξέρουν τα κορόιδα έτσι όπως τους έχετε κάνει !ούτε τα αυτονόητα δεν ξέρουν οι 99 στους 100! άσε που λένε για ίσα δικαιώματα και ισότητα αλλα μονο όταν ψοφάει ένας δικός κάνουν πορείες όλοι οι άλλοι ειναι φασίστες!

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

1 comment

thevείπε...

Ο άνθρωπος είναι ανεπιθύμητος από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, παρ`όλα αυτά μιλά εκ μέρους του και λέει ανυπόστατα πράγματα. Με τον ίδιο ακριβώς μουλωχτό τρόπο πήγε να βραβευτεί και στο Σεράγεβο πριν ενάμιση μήνα το ανδρείκελο, μόνο και μόνο για να τον πάρουνε φωτογραφίες και να τον καταγράψουν στην ιστορία τους. Ανησυχώ για το τι σχεδιάζει να κάνει ο τελευταία δραστήριος Πάιατ μέχρις ότου φύγει το ανδρείκελό του από την εξουσία.

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications