Πάρτι σπατάλης για δαπάνες στο “προσφυγικό” – Δόθηκε πάνω από μισό δισ. σε ‘άγνωστες’ ΜΚΟ»
Πάρτι σπατάλης για δαπάνες στο “προσφυγικό” – Δόθηκε πάνω από μισό δισ. σε ‘άγνωστες’ ΜΚΟ»

Καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» ήταν σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης.
Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν η μήνυση που κατέθεσε ο ΥΠΑΜ, Πάνος Καμμένος, προς δημοσιογράφους με αφορμή δημοσίευμα για την διαχείριση υπέρογκων κονδυλίων στο προσφυγικό.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό το στέλεχος της Πειραιώς ανέφερε πως δεν γίνεται σε μία δημοκρατία η κυβέρνηση να ζητάει τη σύλληψη δημοσιογράφων οι οποίοι απλά θέτουν ερωτήματα.

«Ο νόμος (για τα αδικήματα περί τύπου) πρέπει να καταργηθεί».
Ο κ.Κυρανάκης εξήγησε εν ολίγοις πως με ειδική διάταξη που ψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (το 2016), τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και άλλα Υπουργεία έχουν την ευθύνη για την διαχείριση των κονδυλίων στο προσφυγικό.

«Με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης λοιπόν, χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς διαφάνεια, έχουν δοθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ και δεν ξέρουμε που έχουμε πάει».

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε πως πάνω από μισό δισ. ευρώ έχει καταλήξει τα τελευταία χρόνια σε ΜΚΟ για το προσφυγικό για τις οποίες δεν γνωρίζουμε ποιος/ποιοι βρίσκονται από πίσω!

«Η Ελλάδα έχει πάρει για το προσφυγικό 1,5 δισ.!», είπε ο κ.Κυρανάκης, θέτοντας ως σημείο αναφοράς την τραγική κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στη Μόρια της Λέσβου και την μείωση των αφίξεων μεταναστών στα νησιά.

Στη συνέχεια το θέμα επικεντρώθηκε στο Σκοπιανό και κυρίως στα προκλητικά σποτάκια που κυκλοφορούν στα Σκόπια, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα.

Ο Κώστας Κυρανάκης, απευθυνόμενος ειδικά σε στελέχη των ΑΝΕΛ δήλωσε:
«Αυτή τη συμφωνία έχει υπογράψει λοιπόν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος εμμέσως. Για όποιον λέει πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει αποτελέσματα, αυτά είναι τα αποτελέσματα», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, έχοντας αναφέρει ως παράδειγμα την πλήρη απουσία του «Βόρεια Μακεδονία» από τις δηλώσεις Ζάεφ.

«Δεν υπάρχει κάποιο κόμμα εν τω μεταξύ στα Σκόπια που να κάνει καμπάνια υπέρ του όχι!»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications