Μήνυση κατά του Δ. Βερύκιου από τον καθηγητή Νικόλαο Βασιλειάδη για την εικόνα της Παναγίας: «Εδώ είναι χώρα Ελληνική και Ορθόδοξη!»
Μήνυση κατά του Δ. Βερύκιου από τον καθηγητή Νικόλαο Βασιλειάδη για την εικόνα της Παναγίας: «Εδώ είναι χώρα Ελληνική και Ορθόδοξη!»

Μήνυση κατά του βέβηλου δημοσιογράφου Δ. Βερύκιου!
«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα μου και την θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω κι ότι θέλουν ας μου κάμουν» (Στρατηγός Μακρυγιάννης)

Ο δικηγόρος-καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νικόλαος Βασιλειάδης κατέθεσε εκ μέρους της πολιτικής παράταξης ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ’’ μήνυση κατά του προαναφερόμενου υβριστή του Χριστού και της Παναγίας μας.

Εδώ είναι χώρα Ελληνική και Ορθόδοξη! Εδώ είναι γη μαρτύρων της χριστιανικής πίστης, την οποία όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να σέβονται!
Ακολουθεί η μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ     ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Νικολάου Βασιλειάδη του Αναστασίου, Δικηγόρου – Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατοίκου Νέας Κρήνης Δήμου Καλαμαριάς Ν. Θεσσαλονίκης, οδός Κανάρη αρ. 33, ΤΚ 55132, τηλ: 6936850112, ΑΦΜ: 055177607, Δ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, προέδρου και νομίμου εκπροσώπου του πολιτικού κόμματος ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ’’.

ΚΑΤΑ 
Δήμου Βερύκιου του Αναστασίου, κατοίκου Αθηνών, δημοσιογράφου και αντιπροέδρου της ΑΛΦΑ Δορυφορικής τηλεόρασης.  Αθήνα 29η Αυγούστου 2018
Αξιότιμη κυρία Εισαγγελεύ,

Εκθέτω στην κρίση Σας τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά και αιτούμαι τα κατά το νόμο.
Την Κυριακή 19η Αυγούστου 2018 ο περί ου ο λόγος μηνυόμενος ανέβασε στο διαδίκτυο την κάτωθι προσβλητική ανάρτηση:
Στην αρχική του ανάρτηση ο δημοσιογράφος έγραψε:
«Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την «Παναγιά την Αρουραία”, προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου… Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία…».

Η φωτογραφία που ανέβασε χθες ο Δήμος Βερύκιος στο Twitter με την «Παναγιά την Αρουραία»
Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία …Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου…Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία…

— Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) August 19, 2018 
Αναμφίρρηστα, η ως άνω ανάρητηση ενέχει μία βαθύτατη προσβολή για το πρόσωπο του Χριστού μας και της Υπεραγίας Θεοτόκου, ιερά δηλαδή πρόσωπα της χριστιανικής πίστης και ορθόδοξης παράδοσης.

H ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, νόμιμος πολιτικός σχηματισμός (της οποίας έχω την τιμή να τυγχάνω πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος), ως σταθερός πυλώνας Αρχών και Αξιών που προάγουν το Πνεύμα και την ιστορική Ανάδειξη του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, θεωρεί πρόδηλα ανοίκεια και βλάσφημη αυτήν την ανάρτηση, «ως προσβάλλουσες την πίστη μας, τη δημόσια αιδώ και φυσική τάξη».

Καθόσον, τέτοιες εκδηλώσεις στρέφονται ενάντια στον πυρήνα της Ορθόδοξης Πίστης, προκαλώντας και αισθήματα θρησκευτικού μίσους, καθόσον, η ‘’επίθεση’’ – αυταπόδεικτη προσβολή των πιο ιερών θρησκευτικών συμβόλων μας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με αναρτήσεις υβριστικών σχολίων έναντι του μηνυομένου ή συμπαράστασής του, υποθάλποντας, τοιουτοτρόπως, την έξαψη θρησκευτικών παθών. Τέτοιες συμπεριφορές, ως μη έδει, πασιφανώς δε γίνονται αποδεκτές από την Ελληνική Κοινωνία και είναι καταδικαστέες, τόσο από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, όσο και από σύσσωμο τον Ελληνικό Λαό.

Πέραν όμως της ηθικής διάστασης του ζητήματος, επί του οποίου βεβαίως η Δικαιοσύνη υποχρεούται να λάβει θέση, υπάρχει και η νομική πτυχή, που άπτεται των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.
Διότι, όπως θα παρατηρήσετε και στη φωτογραφία που έχει αναρτηθεί και βεβαίως έχει κυκλοφορήσει σε λίαν ευρεία κλίμακα στο διαδίκτυο, εμφανίζονται – φευ – τα πρόσωπα του Χριστού μας και της Παναγίας μας, με πρόσωπα αρουραίων (δηλαδή τρωκτικών), προσβάλλοντας ευθέως τα ως άνω θρησκευτικά σύμβολα.

Μετά ταύτα, εμφιλοχωρούν ζητήματα ευθείας παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και των διατάξεων των άρθρων 181 και 188 Π.Κ.
Συγκεκριμένα:
Α)Το ισχύον Σύνταγμα, ως και όλα τα Ελληνικά Συντάγματα (από την Επίδαυρο έως και σήμερα, με εξαίρεση αυτά της δεκαετίας του 1920) ξεκινούν με την εξής εισαγωγή:
“Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”.
Περαιτέρω δε, στο άρθρο 3 προβλέπεται:

«TMHMA Β΄
Σχέσεις Eκκλησίας και Πoλιτείας
Άρθρo 3:
Eπικρατoύσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της AνατoλικήςOρθόδoξηςEκκλησίαςτoυXριστoύ». Ενώ στο άρθρο 16 παρ. 2 υπάρχει η εξής ρητή διατύπωση:

H παιδεία απoτελεί βασική απoστoλή τoυ Kράτoυς και έχει σκoπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τoυς σε ελεύθερoυς και υπεύθυνoυς πoλίτες.ΕΡΩΤΗΜΑ:α)Η απεικόνιση του Χριστού (κεντρικού προσώπου της Αγίας Τριάδας) και της Παναγίας, λίαν ιερού συμβόλου της Ορθόδοξης Πίστης, σε ‘’ αρουραίους – τρωκτικά’’ (!!!) της περί ης ο λόγος ανάρτησης παραβιάζει ή όχι τις προαναφερόμενες οικείες διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος;

β)Το προβαλλόμενο μήνυμα της ως άνω περιγραφόμενης προσβλητικής ανάρτησης συνάδει με την προμνημονευόμενη διάταξη του άρθρου 16 παρ. 2 του Συντάγματος; Και αν ναι (!!!), τινί τρόπω;

Β) Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 188 του Ποινικού Κώδικα:
«1. Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις βανδαλισμού σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία ή αφαιρεί αυθαίρετα νεκρό ή μέλη του ή την τέφρα του από εκείνους που έχουν δικαίωμα να τα φυλάξουν, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα κατ’ άλλη διάταξη».
Έτι περαιτέρω, ο κος Βερύκιος, με την ανάρτησή του αυτή και τα σχετικά σχόλια, πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε όλη την ελληνική κοινωνία, γεγονός που τον καθιστά, ως τελούντα, κατά τόσο την αντικειμενική, όσο και αντικειμενική υπόσταση, το έγκλημα του Ν. 285/ΦΕΚ Α 191/10.09.2014:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 1
Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:

«Αρθρο 1
Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους
1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνταν από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.

Αν η πρόκληση, προτροπή, διέγερση ή υποκίνηση των προηγούμενων παραγράφων είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή δεκαπέντε έως τριάντα χιλιάδων (15.000-30.000) ευρώ. Σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους, επιβάλλεται η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από ένα έως πέντε έτη.

Όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των πράξεων των παραγράφων 1 και 2, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

Αν η πράξη των προηγουμένων παραγράφων τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται: α) στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 2, φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 -25.000) ευρώ και β) στην περίπτωση της παραγράφου 3, φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων έως πενήντα χιλιάδων (25.000 – 50.000) ευρώ.»

Μετά τούτων, κατά τα ως άνω διαλαμβανόμενα, ο μηνυόμενος έχει ‘’βανδαλίσει’’, δια της συμπεριφοράς του (υποκειμενική υπόσταση) θρησκευτικά μας σύμβολα και έχει προκαλέσει, δια της – αυταπόδεικτα – προσβλητικής ανάρτησης του διαδικτύου, σωρεία αντιδράσεων, έξαψης παθών και εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους, που τελούν σε πλήρη και αιτιώδη συνάφεια με τη συμπεριφορά του καθού η μηνυτήρια αναφορά.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Το άρθρο 4 του Συντάγματος παραμένει σε ισχύ (ανήκει άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, στις μη αναθεωρητέες διατάξεις του); ή δεν ισχύει για δημόσια πρόσωπα, τηλεπερσόνες, ούτως ώστε να επιληφθεί, ως δει, αυτεπάγγελτα η πολιτεία; Εκτός αν, κατά διάπλαση νέου δικαίου, η έκφραση συγγνώμης αίρει το αξιόποινο.

Συνεκδοχικά, κατά τα άρτι διαλαμβανόμενα, παρακαλώ πολύ, την διερεύνηση από την πλευρά σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και βέβαια να αποδοθούν στον υπεύθυνο.
Επειδή για τον Έλληνα πολίτη ύστατο καταφύγιο τούτες τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, αποτελεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ένας θεσμός που βάλλεται πανταχόθεν, ιδία από αυτούς που έχουν συνηθίσει στην αυθαιρεσία και στο ανέλεγκτο αυτής.

Επειδή κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. «(Η Εισαγγελία) Δρα ενιαία και αδιάκριτα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.». Ως κατέχουσα λοιπόν την ανώτερη θέση της εισαγγελικής ιεραρχίας της χώρας μας, είσθε πολλαπλώς ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να διασφαλίσετε την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και την διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Επειδή η δικαιοσύνη αποτελεί σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα του πολίτη, προκειμένου να διασφαλισθεί το αρραγές των αρμών της κοινωνικής μας συνοχής.

Επειδή ο Ελληνικός λαός προσβλέπει σ’ Εσάς για την ευθυδικία, την τήρηση της νομιμότητας και την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και στην εν λόγω περίπτωση.
Επειδή οι νόμοι του κράτους μας υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι να παραμένουν ανενεργοί, σαν «ακάλυπτες νομικές επιταγές».
Επειδή οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως.
Επειδή, αναμφίρρηστα, έχουν διαπραχθεί ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα, κατά τα άρτι ανωτέρω εκτεθέντα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα.
Ο αναφέρων

pentapostagma

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications