16 Σεπ 2018

Φρίκη στη Σομαλία: Αδελφές πέθαναν από αιμορραγία μετά από κλειτοριδεκτομή

Φρίκη στη Σομαλία: Αδελφές πέθαναν από αιμορραγία μετά από κλειτοριδεκτομή το μέλλον της Ευρώπης

Οι Ασίγιο και Κανίγιο Αμπντί Βαρσάμε δεν ενόχλησαν κανέναν. Δεν προέβησαν σε κάποια πράξη ατιμίας δεν πρόσβαλαν τη θρησκειά τους, δεν παραβίασαν τους κανόνες, ούτε τους τύπους. Παρόλα αυτά, σε ηλικία 10 και 11 ετών αντιστοίχως, τα δύο κοριτσάκια «έφυγαν» με φρικιαστικό τρόπο. Αφού πρώτα βασανίστηκαν με ακρωτηριασμό, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη διαδρομή για το νοσοκομείο, από ακατάσχετη αιμορραγία.

Τα δύο κορίτσια από τη Σομαλία υποβλήθηκαν σε κλειτοριδεκτομή, παρά τη θέλησή τους. Υποχρεώθηκαν στον βασανισμό και τον ακρωτηριασμό τους, από τους ίδιους τους γονείς τους. Μία ημέρα μετά, οι Ασίγιο και Κανίγιο έκλεισαν τα ματάκια τους. Η μητέρα τους προσπάθησε να προλάβει την τραγωδία, μεταφέροντας τα δύο παιδιά στο νοσοκομείο. Ωστόσο ήταν πλέον αργά, καθώς τα κορίτσια δεν άντεξαν και εξέπνευσαν στη διαδρομή.

Η διευθύντρια του εκπαιδευτικού κέντρου για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη στη χώρα, Άντεν Μοχάμεντ, δήλωσε: «Δυστυχώς, δεν έφτασαν ποτέ στο νοσοκομείο». Η Άντεν μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών στη Σομαλία, όπου το 98% των γυναικών, 14 ως 49 ετών, υποχρεώνεται να υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως, όπως βεβαιώνει ο ΟΗΕ.

Συνήθης τακτική, επίσης, είναι η επέμβαση αυτή να πραγματοποιείται σε κορίτσια 4 ως 11 ετών, πολλές φορές από τους ίδιους τους συγγενείς με μαχαίρια και ξυράφια, όπου προκαλούνται μόνιμα προβλήματα υγείας και επιπλοκές στις μετέπειτα γέννες.

Καθε χρόνο, πάνω από 200 εκατ. γυναίκες σε όλον τον πλανήτη, υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων. Οι γυναίκες αυτές τραυματίζονται ανεπανόρθωτα για το υπόλοιπο του βίου τους, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.

Σχολιάζοντας τα νέα θύματα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Σομαλία, Μαχντί Μοχάμεντ Γκουλάιντ καταδίκασε το συμβάν: «Είναι απαράδεκτο, στον 21ο αιώνα, να συνεχίζονται οι κλειτοριδεκτομές στη Σομαλία. Οπωσδήποτε δεν είναι μέρος της ισλαμικής θρησκείας».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Φρίκη στη Σομαλία: Αδελφές πέθαναν από αιμορραγία μετά από κλειτοριδεκτομή
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications