Θερμή συνάντηση στην παγωμένη Αλάσκα - F-22 αναχαίτισαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 Bear
Θερμή συνάντηση στην παγωμένη Αλάσκα - F-22 αναχαίτισαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 Bear

Ένα ζεύγος αεροσκαφών F-22, από τη Βορειοαμερικανική Αεροπορική Διοίκηση για την άμυνα, αναχαίτισαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 πάνω από τα ύδατα της Αρκτικής, επιβεβαίωσε το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα.

"Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη επιτήρησης Tu-95MS της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν προγραμματισμένες πτήσεις πάνω από ουδέτερα ύδατα στον Αρκτικό Ωκεανό καθώς και τις θάλασσες Bering και Okhotsk", δήλωσε το υπουργείο σε δήλωσή του την Παρασκευή. "Τα αεροσκάφη συνοδεύονταν από δύο μαχητικά αεροσκάφη F-22 των ΗΠΑ σε ορισμένα σημεία της διαδρομής τους", πρόσθεσε.

Τα αεροσκάφη αυτά πραγματοποιούν συχνά περιπολίες ρουτίνας στην περιοχή της Αρκτικής και του Ατλαντικού, καθώς και στη Βαλτική Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Τέτοιες αποστολές εκτελούνται "με αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών χωρίς να παραβιάζονται τα ξένα σύνορα".

Αναφερόμενη σε έναν εκπρόσωπο της Βόρειας Διοίκησης και της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης (NORAD), η Washington Free Beacon ανέφερε ότι η συνάντηση των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε εκτός των ακτών της Αλάσκας:

"Δύο μαχητικά F-22 της NORAD με βάση την Αλάσκα αναχαίτισαν και ταυτοποίησαν οπτικά δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας Tu-95 'Bear" που πετούσαν στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεροσκαφών της Αλάσκας, νότια των Aleutian Islands ", δήλωσε ο Michael Kucharek, εκπρόσωπος της NORAD.

freepen.gr

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications