Θολό το τοπίο για το περιστατικό με Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο – Eτοιμάζονται να τους επιστρέψουν πίσω
Θολό το τοπίο για το περιστατικό με Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο

Οι πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Πέπλο Έβρου είναι μέχρι στιγμής συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπάρχουν συλλήψεις Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται από τις ελληνικές αρχές.Αν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.Πάντως, δεν αποκλείεται οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους, χωρίς το περιστατικό να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ωστόσο ο αριθμός των στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. Το πρωί υπήρχαν πληροφορίες για τη σύλληψη ενός Τούρκου στρατιωτικού.

Κάποιοι κάνουν λόγο για τέσσερις συνολικά Τούρκους στρατιωτικούς και μάλιστα αναφέρονται σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τοπικά ΜΜΕ μιλούν και για δεύτερη σύλληψη στρατιωτικού.

Πρόκειται για δυο υπαξιωματικούς οι οποίοι μπήκαν κατά λάθος όπως όλα δείχνουν σε ελληνικό έδαφος.

Στρατιωτικές πήγες και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ πιβεβαιώνουν ουσιαστικά την σύλληψη, αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για χαμηλής έντασης περιστατικό οι λεπτομέρειες του οποίου θα δημοσιοποιηθούν με ανακοίνωση με ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Απλά διαψεύδεται ότι έπεσαν πυροβολισμοί κατά την σύλληψη.

Ετοιμάζονται να επιστρέψουν τον Τούρκο στρατιωτικό άμεσα στην πατρίδα του.

Οι πληροφορίες μας όμως αναφέρουν, ότι αμέσως μετά την σύλληψη του Τούρκου στρατιωτικού, του οποίου είναι ακόμα άγνωστος ο βαθμός, η ιδιότητα, η μονάδα που υπηρετεί και άλλες λεπτομέρειες, τέθηκαν σε επιφυλακή σε όλο το μήμος του νομού Έβρου, τα Τμήματα Χρονικής Ετοιμότητας, πιο γνωστά ως ΤΧΕ, από την περιοχή τηςε Αλεξανδρούπολης μέχρι και τις Καστανιές.

Εκεί όπου την 1η Μαρτίου είχαν συλληφθεί από τους Τούρκους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι παρέμειναν φυλακισμένοι από τους Τούρκους επί 167 ημέρες στην Αδριανούπολη και αφέθηκαν ελεύθεροι τελικά στις 14 Αυγούστου.

Αντίθετα, τόσο οι τοπικές στρατιωτικές όσο και οι αστυνομικές αρχές, αποφεύγουν να πουν το παραμικρό, παραπέμπουν σε κεντρικό επίπεδο και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τηρούν “σιγή ιχθύος”.

Όλα δείχνουν πως ετοιμάζεονται να επιστρέψουν άμεσα τον Τούρκο στρατιωτικό στην πατρίδα του, αν δεν παραδόθηκε ήδη από τους Κήπους. Γι’ αυτό και η φανερή προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να περιοριστεί η έκταση της σύλληψης του στο ελληνικό έδαφος, όπως αναφέρει πάντα το evrosnews.gr

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο υπουργός θνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με τον ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ.

Η συνεννόηση φέρεται να έχει ολοκληρωθεί και σε λίγες ώρες θα επιστραφεί ο Τούρκος υπαξιωματικός που έχει συλληφθεί, σε κάποιο προσυμφωνημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications