21 Σεπ 2018

«Πρόοδος!» Αίτημα της Ένωσης Άθεων να κατέβει η εικόνα της Παναγίας από το ΣτΕ σε συζήτηση για τα θρησκευτικά

«Πρόοδος!» Αίτημα της Ένωσης Άθεων να κατέβει η εικόνα της Παναγίας από το ΣτΕ σε συζήτηση για τα θρησκευτικά

Στην Ελλάδα του 2018 θεωρείται...αναχρονιστικό και προσβλητικό για κάποιους να αντικρίζουν τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας!

Την αποκαθήλωση όλων των θρησκευτικών συμβόλων από την αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκεί όπου πρόκειται να συζητηθούν αύριο οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ζήτησε δια του δικηγόρου της, Βασιλείου Σωτηροπούλου, η Ένωση Αθέων και πέντε προσφεύγοντες σχετικά.

Την Παρασκευή 21/9, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν οι πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολειά, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών.

Το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα (ως προς την αποκαθήλωση), θα ανακοινωθεί κατά τη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ».

Στο ΣτΕ έχουν βεβαίως κατατεθεί και παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών- η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Στην αντίπερα όχθη, των προσφευγόντων, βρίσκονται η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες.

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος.

el.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

«Πρόοδος!» Αίτημα της Ένωσης Άθεων να κατέβει η εικόνα της Παναγίας από το ΣτΕ σε συζήτηση για τα θρησκευτικά
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: