Συρία: Πληροφορίες για αμερικανική επίθεση σε τουλάχιστον 20 στόχους
Συρία: Πληροφορίες για αμερικανική επίθεση σε τουλάχιστον 20 στόχους

Προ των πυλών η «κόλαση» στη Συρία: Πληροφορίες για αμερικανική επίθεση σε τουλάχιστον 20 στόχους – Μεταφορά τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα

Είμαστε «στο παρά πέντε» μιας μεγάλης αμερικανικής επίθεσης σε άνω των 20 στόχων κατά του συριακού καθεστώτος αναφέρουν οι Τούρκοι με «καλές πληροφορίες” από Συρία.

Οι ΗΠΑ θα στοχεύσουν πρώτα σε μεγάλες αεροπορικές βάσεις.
Μιλώντας στην Yeni Safak, ο Σύρος συνταγματάρχης Abu Firas δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν πρώτα τις οκτώ μεγάλες αεροπορικές βάσεις, ειδικά τα αεροδρόμια Tifur και Homs, σε περίπτωση πιθανής συρο-ρωσικής επίθεσης στην Ιντλίμπ .

«Οι εναέριες επιθέσεις του Ισραήλ ήταν αιφνιδιαστικές. Οι ΗΠΑ αναμένουν εδώ και καιρό για μια πιο ολοκληρωμένη επίθεση. Ο Συριακός Στρατός βρίσκεται σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα εναντίον πιθανών αμερικανικών επιθέσεων. Ενώ το κοινό σύστημα αντιε-αεροπορικής άμυνας Ρωσίας-Συρίας είναι σε κόκκινο συναγερμό», είπε.

Οι δυνάμεις του Άσαντ είναι σε ύψιστη επιφυλακή λόγω βάσιμων πληροφοριών για εντατικές προετοιμασίες των ΗΠΑ για μαζική επίθεση στη Συρία.

Την ίδια στιγμή 25-30 ρωσικά πολεμικά πλοία-υποβρύχια μαζί με δεκάδες αεροσκάφη υλοποιούν άσκηση έξω από τις συριακές ακτές.
Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ πραγματοποίησε μια σειρά από εναέριες επιθέσεις εναντίον πέντε στρατιωτικών βάσεων του Άσαντ, συμπεριλαμβανομένων του στρατιωτικού αεροδρομίου Mezzeh, αλλά και της 4ης, 10ης και 66ης συριακών μονάδων νωρίς την Κυριακή το πρωί.

Οι επιθέσεις εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη από την πλευρά των υψωμάτων του Γκολάν .
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αδελφός του Μπασάρ αλ-Άσαντ, Maher Assad, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επιδρομών, ενώ σκοτώθηκαν 25 Σύροι, 45 Σιίτες πολιτοφύλακες, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού στρατηγού Μαρασάντ αλ-Μιζάν.

Ενώ αναμένουμε αυτές τις εξελίξεις, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός έχει αποστείλει φάλαγγα αρμάτων μάχης ΤΟΜΑ και μεγάλο αριθμό στρατιωτικών φορτηγών στην περιοχή Χατάι στα σύνορα με τη Συρία.

Εν τω μεταξύ, ακτιβιστές των μέσων μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια άλλη φάλαγγα του τουρκικού στρατού, κινήθηκε προς την περιοχή Yalada’a κοντά στο διάδρομο al-Yamziyeh στα σύνορα με τη Συρία.

Άλλη τουρκική φάλαγγα με τριάντα αρματοφορείς και αντίστοιχα άρματα μάχης έχει μετακινηθεί προς την περιοχή Bab al-Hawa, πρόσθεσαν οι πηγές.

Ο συριακός στρατός έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων και μεγάλο όγκο στρατιωτικού εξοπλισμού στη βορειοδυτική Συρία για να ξεκινήσει την πολεμική επιχείρηση κατά των Τζιχαντιστών στις επαρχίες Idlib, Aleppo, Hama και Lattakia.

Όλες αυτές οι μετακινήσεις προμηνύουν άσχημες εξελίξεις και κυρίως πολλά θύματα.
Σε συνέντευξη, ο γνωστός Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Igor Korotchenko δήλωσε για το θέμα ότι η επιτυχής εκκαθάριση της περιοχής θα θέσει τέρμα στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών στην Συρία και αυτό δεν το θέλει η Ουάσιγκτον.

Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για προκλήσεις, ιδίως με χημικά όπλα. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να τερματίσουν τον αγώνα εναντίον των τρομοκρατών».

Το μέλος της ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, και πλοίαρχος ε.α. Konstantin Sivkov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η επίθεση συριακών και ρωσικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε αυτή την περίπτωση, ο ρωσικός στρατός θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει συστήματα αεράμυνας S-400 για την εξάλειψη δυνητικών εχθρικών αεροσκαφών.

Το NTV αναφέρει ότι οι δύο Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες διαθέτουν έγκυρες πληροφορίες μιας και είναι σύμβουλοι στο Κρεμλίνο.
Οι ίδιοι δεν αποκλείουν ότι στο πλαίσιο της σύγκρουσης συμφερόντων ΗΠΑ και Ρωσίας θα εμπλακεί και ο ρωσικός στόλος που βρίσκεται στην Α.Μεσόγειο.

Αν οι Αμερικανοί επιτεθούν σε ρωσική βάση στη Συρία, τα ρωσικά υποβρύχια στις συριακές ακτές θα κτυπήσουν άμεσα αμερικανικά πλοία των ΗΠΑ, ενώ η περιοχή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα μετατραπεί στο θερμότερο σημείο του πλανήτη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications