Υδρα: Με μηνύσεις και αγωγές απαντούν οι ξενοδόχοι για το μπλακ άουτ

Με μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αγωγές αποζημιώσεων σκοπεύουν να αντιδράσουν οι ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες της Ύδρας στο γενικευμένο μπλακ άουτ που προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος των ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη.

Οι ρυθμοί στο νησί έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην κανονικότητα τους καθώς έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Όσον αφορά την υδροδότηση μόνο κάποιες ορεινές περιοχές είναι ακόμα χωρίς νερό.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί - Σε απόγνωση κάτοικοι και επισκέπτες – Αργοσβήνουν και τα κινητά - Εκνευρισμός και τσακωμοί στο λιμάνι για ένα εισιτήριο – Τεράστια οικονομική ζημιά για τους επαγγελματίες

Απογοητευμένοι τουρίστες που ψάχνουν κάθε τρόπο να φύγουν από το νησί, απελπισμένοι μόνιμοι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν ακόμα και προβλήματα προσωπικής υγιεινής και επιχειρηματίες σε απόγνωση, αφού έχουν υποστεί ζημιά χιλιάδων ευρώ, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στο νησί της Ύδρας, μετά τη διακοπή ρεύματος από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:30 όταν ξαφνικά η Ύδρα βυθίστηκε στο σκοτάδι. Ένα πρόβλημα στον υποσταθμό του Κρανιδίου προκάλεσε ολικό μπλακ άουτ στο νησί ενώ, εξαιτίας του προβλήματος ηλεκτροδότησης, έχει διακοπεί και η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού.

Οι κάτοικοι έχουν απελπιστεί καθώς πλέον αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγιεινής. Οι ανάγκες τους καλύπτονται μόνο με εμφιαλωμένα νερά και με νερό που κουβαλάνε από τη θάλασσα.

Στο λιμάνι επικρατεί ένταση και δεν λείπουν οι διαπληκτισμοί, αφού εκατοντάδες επισκέπτες ψάχνουν τρόπο να φύγουν από το νησί. Τα εισιτήρια όμως για τα προγραμματισμένα δρομολόγια δε επαρκούν.Οι επαγγελματίες είναι σε απόγνωση καθώς εκτιμάται ότι έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, με πολλά προϊόντα που απαιτούν ψυγείο ή κατάψυξη να είναι πλέον για πέταμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications