Χτύπησαν με όπλο ηλεκτροσόκ γυναίκα που μάζευε χόρτα! σύντομα και στην χώρα σου - τίποτα δεν θα ειναι τσάμπα!
Χτύπησαν με όπλο ηλεκτροσόκ γυναίκα που μάζευε χόρτα! σύντομα και στην χώρα σου - τίποτα δεν θα ειναι τσάμπα!

Η γυναίκα από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ πήγε απλά να μαζέψει χόρτα κοντά στο σπίτι της. Οι αστυνομικοί που την είδαν να κρατάει μαχαίρι τη θεώρησαν... επικίνδυνη και προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν. Της έλεγαν να πετάξει το μαχαίρι όμως εκείνη δεν μιλούσε καλά αγγλικά, ίσως πανικοβλήθηκε κιόλα και έτσι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν όπλο Taser το οποίο προκαλεί ηλεκτροσόκ!

Ανώτερος αξιωματικός της αμερικανικής αστυνομίας υπερασπίστηκε τη χρήση όπλου ακινητοποίησης Taser (το οποίο προκαλεί ηλεκτροσόκ) εναντίον της γυναίκας που μάζευε χόρτα.

«Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν» δήλωσε ο Τζος Έθεριτζ, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τσάτσγουορθ, διευκρινίζοντας ότι η ηλικιωμένη που χτυπήθηκε από το Taser κρατούσε μαχαίρι.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η ηλικιωμένη Μάρθα Αλ-Μπισάρα, η οποία δεν μιλάει αγγλικά, χτυπήθηκε στο στήθος, σε ένα αγροτικό μονοπάτι όπου συνήθιζε να πηγαίνει για να μαζεύει χόρτα. Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Η Μάρθα Ντάουνι, η εγγονή της 87χρονης, είπε στο NBC ότι «ποτέ δεν της έχουμε μιλήσει για πιστόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ, για Taser, άρα δεν γνώριζε τι ήταν».

Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και ότι η χρήση του Taser ήταν δικαιολογημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι», δήλωσε ο αξιωματικός Έθεριτζ, που συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς στο περιστατικό.

«Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας)», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το τέιζερ.

«Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει… χρησιμοποίησε το Taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ.

Post A Comment:

1 comment

...είπε...

Τι να πρωτοπώ...έχω κάνει την ερώτηση σε αστυνομικό γιατί διάλεξε αυτό το επάγγελμα ....(αστα κλάφτα Χαράλαμπε ) η απάντηση του....ούτε ο ίδιος ήξερε...αυτά τα ξεφτέρια εδώ βλέπουν μια γριούλα με μια σακούλα σκυμμένη να κόβει χόρτα μέσα στο χωράφι...πρώτον γιατί την ενοχλούν όταν βλέπουν τι κάνει...δεύτερων ενώ ήξεραν ότι το μαχαίρι το έχει για να κόβει χόρτα αυτοί η δυο που ακριβώς μπερδεύτηκαν????Τριτον ποσό γρήγορα ερχόταν καταπάνω τους η γριούλα να φανταστώ όταν σήκωνε το ένα πόδι βρωμουσε το άλλο...
Άποψη μου...αστυνομικός είναι από τα επαγγέλματα που δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι σκύβεις το κεφάλι κ ακολουθείς διαταγές σαν το πρόβατο κ πιοι είναι καλή στο να ακολουθούν διαταγές ???? Ε σας το έχει πει ο Αετός πολλές φορές...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications