Βρέθηκε αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο βυθό της Χερσονήσου Κρήτης (βίντεο)
Βρέθηκε αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο βυθό της Χερσονήσου Κρήτης (βίντεο)

Ένα Γερμανικό καταδιωτικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκεται στον βυθό της Χερσονήσου Κρήτης με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη να το βιντεοσκοπεί κατά την διάρκεια κατάδυσής του.

Ο ίδιος ανάρτησε το βίντεο στο youtube λέγοντας χαρακτηριστικά:

24 μέτρα βάθος στα 6 μίλια από την ακτή αναπαύεται στην τελευταία κατοικία του ένας πληγωμένος πολεμιστής.

Ο λόγος για το BF-109 Messerschmitt Γερμανικό καταδιωκτικό αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα πρώτα πραγματικά σύγχρονα αεροσκάφη της περιόδου εκείνης περιλαμβάνοντας χαρακτηριστικά όπως ολομεταλλικό κέλυφος ατράκτου, κλειστό κουβούκλιο και ανασυρόμενους τροχούς προσγείωσης.

To αεροπλάνο είναι αναποδογυρισμένο με την προπέλα του κινητήρα να βρίσκεται εκτός μηχανής λίγο πιο μπροστά από αυτό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους κατοίκους το συγκεκριμένο αεροσκάφος κατατρίφθηκε από αντιαεροπορικό όπλο που βρισκόταν κοντά στην ακτογραμμή.

Το Messerschmitt Bf 109 υπήρξε ένα Γερμανικό καταδιωκτικό αεροσκάφος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που σχεδιάστηκε από τον Βίλλυ Μέσσερσμιτ (Willy Messerschmitt) στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Ήταν ένα από τα πρώτα πραγματικά σύγχρονα αεροσκάφη της περιόδου εκείνης, περιλαμβάνοντας χαρακτηριστικά όπως ολομεταλλικό κέλυφος ατράκτου, κλειστό κουβούκλιο και ανασυρόμενους τροχούς προσγείωσης. Το Bf 109 παρήχθη σε μεγαλύτερους αριθμούς από οποιοδήποτε άλλο καταδιωκτικό αεροσκάφος στην ιστορία, με 30.573 μονάδες κατασκευασμένες μόνο κατά την περίοδο 1939-1945.

Η παραγωγή καταδιωκτικών αποτέλεσε το 47% της συνολικής Γερμανικής παραγωγής αεροσκαφών και το Bf 109 κάλυψε το 57% της παραγωγής καταδιωκτικών όλων των τύπων.

Βρέθηκε αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο βυθό της Χερσονήσου Κρήτης (βίντεο)

Το Bf 109 χρησιμοποιήθηκε από τους τρεις κορυφαίους άσσους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: τον Έριχ Χάρτμαν (Erich Hartmann), τον μεγαλύτερο άσσο όλων των εποχών με 352 νίκες, τον Γκέρχαρντ Μπάρκχορν (Gerhard Barkhorn), με 301 νίκες, και τον Γκίντερ Ραλ (Günther Rall) με 275 νίκες. Όλοι τους πέταξαν με την 52η πτέρυγα μάχης, κυρίως στο Ανατολικό μέτωπο, σε μια μονάδα που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά τους διάφορους τύπους των Bf 109, σημειώνοντας συνολικά πάνω από 10.000 νίκες.

Ο Χάρτμαν αρνήθηκε να πετάξει στη μάχη με άλλο αεροσκάφος, καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Ο Χανς Γιόαχιμ Μαρσέιγ (Hans-Joachim Marseille), ο «αστέρας της Αφρικής», πετώντας επίσης με Bf 109, επέτυχε 158 νίκες, κυρίως ενάντια στους Δυτικούς συμμάχους στη Βόρειο Αφρική, συμπεριλαμβανομένων 17 καταρρίψεων που σημείωσε μέσα σε μια μόνο μέρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications