Ο Thomas Edison είχε φτιάξει μηχάνημα να επικοινωνεί με τον νεκρούς?
Ο Thomas Edison είχε φτιάξει μηχάνημα να επικοινωνεί με τον νεκρούς?

Ο Thomas Edison, εφευρέτης του λαμπτήρα, του γραμμοφώνου και άλλων συσκευών, είχε εφευρεθεί μια μηχανή που επέτρεπε στους νεκρούς να επικοινωνούν με τους ζωντανούς. Και αναφέρεται στην έκδοση του περιοδικού The American Magazine του 1920 λέγοντας:

Έχω δουλέψει για κάποιο διάστημα στην κατασκευή μιας συσκευής για να δω αν είναι δυνατόν οι προσωπικότητες που έχουν αφήσει αυτή τη Γη να επικοινωνούν μαζί μας.

«Δεν ισχυρίζομαι πως ως πρόσωπα περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης ή σε μία άλλη σφαίρα. Δεν ισχυρίζομαι τίποτα, επειδή δεν γνωρίζω τίποτα για το θέμα, όπως και κανένα άλλο ανθρώπινο ον. Αυτό που υποστηρίζω όμως είναι ότι ενδεχομένως να μπορούμε να κατασκευάσουμε μία συσκευή, η οποία θα είναι τόσο εκλεπτυσμένη ώστε εάν υπάρχουν πρόσωπα που έχουν περάσει σε άλλη σφαίρα και επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στη δική μας σφαίρα, η συσκευή θα τους δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν καλύτερα απ' ό,τι στα πνευματιστικά τραπεζάκια και σε άλλες αδέξιες μεθόδους».

Αναφέρεται επίσης από την Scientific American την ίδια χρονιά: «Έχω σκεφτεί για κάποιο χρονικό διάστημα μια μηχανή ή μια συσκευή που θα μπορούσε να λειτουργήσει για προσωπικότητες που έχουν περάσει σε μια άλλη ύπαρξη ή σφαίρα».

Αν και τα πρωτότυπα ή τα διαγράμματα δεν βρέθηκαν ποτέ, κάποιοι λένε ότι ο Edison είχε σχέδιά του πέρασαν σε μια ομάδα ερευνητών μετά το θάνατό του.

Στη δεκαετία του '90 και για πέντε χρόνια, μια ομάδα που μετονομάζονταν Scole Experiment υποτίθεται ότι είχε πολλά εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη διαμεσολάβηση και την επικοινωνία με νεκρούς - συμπεριλαμβανομένου ένα μήνυμα του Edison που περιγράφει το σχεδιασμό της μηχανής.

Ο Δρ Ντέιβιντ Φοντάνα, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικής Έρευνας (SPR) και καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, ήταν παρών κατά τη διάρκεια των συνόδων στο Scole, μια μικρή πόλη στο Norfolk της Αγγλίας.

Είπε ότι ήταν από τους πολλούς ερευνητές που είδαν παραφυσικές εκδηλώσεις, μηχανικοί, μαθηματικοί και αστροφυσικοί από τη NASA και άλλοι ειδικοί παρακολούθησαν επίσης. Άκουσαν φωνές, αισθάνθηκαν αόρατα χέρια που τους άγγιζαν, και είδαν φώτα και πολλά άλλα.Πολλές μορφές εκδηλώσεων εμφανίστηκαν ταυτόχρονα,και ελέγχθηκαν τα δωμάτια όπου πραγματοποιήθηκαν τα πειράματα πριν και μετά, για να αναζητήσουν σημάδια απάτης.

Όταν κατασκευάστηκε το μηχάνημα, την πρώτη φορά δεν λειτούργησε. Αλλά, μετά την πρώτη αποτυχία, έγινε άλλη προσθήκη δύο σπειρών στο σχέδιο.Με το νέο σχέδιο, τα μέλη του SPR που δημιούργησαν το μηχάνημα δήλωσαν ότι έλαβαν ένα μήνυμα τον Ιανουάριο του 1997.

«Ελπίζουμε ότι στο μέλλον αυτό το σύστημα θα μας επιτρέψει να επικοινωνούμε με τις μακρινές διαστάσεις. Πολλοί άνθρωποι εδώ αισθάνονται σαν έμενα, ότι αυτό το έργο είναι υψίστης σημασίας για την ανθρωπότητα και επομένως να είναι πρόθυμοι να βάλουν την καρδιά τους σε αυτά τα πειράματα ».

Από τότε, πολλοί έχουν κατασκευάσει αυτό μηχανήματα σύμφωνα με αυτό το σχέδιο και έχουν επίσης αναφέρει μηνύματα. Κάποιοι που το έχουν δοκιμάσει στο σπίτι τους έχουν μοιραστεί τα αρχεία ήχου, τις φωτογραφίες στο φόρουμ ITCBridge.com , ένα φόρουμ για ερευνητές και άλλους ενδιαφερόμενους.

Ένας πειραματιστής είπε στο φόρουμ οτι η «σπιτική» συσκευή του ήταν επιτυχής: «Έλαβα τις λέξεις «Hey Mark» από μια γυναίκα». Ένας άλλος είπε ότι άκουσε "Καλωσόρισμα" και κάτι σαν "δαιμονικό γέλιο".
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications