Σοκαριστική μαρτυρία από την συντριβή του T-2Ε: «Δεν έμεινε τίποτα - Κρατούσε ακόμα το πηδάλιο ο πιλότος» (φωτό)
x
Σοκαριστική μαρτυρία από την συντριβή του T-2Ε: «Δεν έμεινε τίποτα - Κρατούσε ακόμα το πηδάλιο ο πιλότος» (φωτό)

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, βρέθηκε στο σημείο της συντριβής του εκπαιδευτικού αεροπλάνου Τ-2Ε και περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τα όσα είδε.

Ήταν εκείνος που αποκάλυψε στις δηλώσεις του την τραγική στιγμή του εντοπισμού της σορού του άτυχου επισμηναγού. Ο έμπειρος κυβερνήτης δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, όπως ο συγκυβερνήτης του.

Από την πτώση του αεροπλάνου τους Πολεμικής Αεροπορίας στη δύσβατη περιοχή «δεν έχει απομείνει τίποτα. Μόνο μερικά κομματάκια», είπε ο Β. Γιαννακούρας. Αναφερόμενος στη στιγμή που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος πιλότος, είπε: «Από ό,τι είδα κρατούσε το πηδάλιο, δεν είχε προλάβει να εκτοξευτεί και έπεσε στη χαράδρα. Η διαφορά των 40 δευτερολέπτων στην ώρα εκτόξευσης των κυβερνητών ίσως να απέβη μοιραία για τον κυβερνήτη».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, ο πιλότος που σώθηκε, 39 ετών, ήταν σοκαρισμένος από τα όσα έχουν συμβεί. Super Puma τον περισυνέλεξε από το σημείο του δυστυχήματος και τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Τη στιγμή της συντριβής έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή και έτσι δεν επεκτάθηκε η φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου και την ανάφλεξη.

Το πέτρινο παραδοσιακό αρχοντικό στους Ζάρακες Ευβοίας έχει παραδοθεί στη θλίψη.
Ο Νίκος Βασιλείου, ο επισμηναγός που έχασε τη ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης σε δύσβατη δασική περιοχή επτά μίλια βόρεια της Σπάρτης ήταν από τους Ζάρακες.

Πατέρας δυο ανήλικων παιδιών ηλικίας 8 και 10 ο Νίκος Βασιλείου είχε στο ενεργητικό του 2500 ώρες πτήσης με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Ήταν ο άνθρωπος εκείνος από τον οποίο περνούσαν οι εκπαιδευόμενοι Ίκαροι προτού οριστικοποιηθεί σε ποιο συγκεκριμένο πολεμικό αεροσκάφος θα συνέχιζαν την καριέρα τους στην Πολεμική Αεροπορία

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications