Η Ρωσία δοκιμάζει πανοπλία για σούπερ στρατιώτες (φώτο)

Η στολή μοιάζει με έργο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και επιτρέπει σε αυτούς που την φορούν να έχουν «υπερδυνάμεις», η στολή μπορεί να θυμίσει το Star Wars σε κάποιους.

Παρά το γεγονός ότι στρατιώτες μέσα σε αυτές τους εξωσκελετούς είναι πιθανό να ειναι πολύ εύκολοι στόχοι, επειδή το κράνος περιλαμβάνει φακό, νυχτερινή όραση, και μια οθόνη που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τους στόχους, χάρτες, και την κατάσταση της υγείας του στρατιώτη.

Ο φουτουριστικος εξωσκελετός ονομάζεται Ratnik-3 και πίσω από την ανάπτυξή του ειναι η TsNiiTochMash. Παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Διεθνές Στρατιωτικό Τεχνικό Φόρουμ της Μόσχας 2018 (που διεξήχθη από τις 21 έως τις 26 Αυγούστου).

Είναι φτιαγμένο κυρίως από τιτάνιο και ο εξωσκελετός έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τη δύναμη και την αντίσταση, ενώ μια πανοπλία προστατεύει τον στρατιώτη από σφαίρες.

Έχουμε ήδη κάνει πειραματικές δοκιμές για το πρωτότυπο και βελτιώνει πραγματικά τις σωματικές ικανότητες του στρατιώτη. Για παράδειγμα, να πυροβολείς με ένα πολυβόλο με το ένα χέρι, με ακρίβεια μιας μηχανής , δήλωσε ο Όλεγκ Faustov, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού του, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ωστόσο, εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα σημαντικό πρόβλημα που δεν του επιτρέπει να περάσει σε μαζική παράγωγη: δεν έχει αρκετή πηγή ενέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι η στολή μπορεί να φορεθεί μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η TsNiiTochMash ελπίζει να μπορέσει να λύσει αυτό το πρόβλημα με νέες μπαταρίες πριν από το 2025,για να δοκιμαστεί και στο πεδίο της μάχης. ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications