Τήνος: Χιλιάδες πιστοί ύψωσαν χέρια ικεσίας προς τη Μεγαλόχαρη!
Τήνος: Χιλιάδες πιστοί ύψωσαν χέρια ικεσίας προς τη Μεγαλόχαρη!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και υπογράμμισε ότι η ημερομηνία τηςς απελευθέρωσής τους σηματοδοτεί την παρέμβαση της Παναγίας.

Χιλιάδες πιστού λαού κατέκλυσαν σήμερα και πάλι το Ιερό Νησί της Τήνου, όπου το πρωί τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σεσιγημένο μυστήριο το οποίο φανερώθηκε δια της ζωής της Θεοτόκου στον κόσμο και αναφέρθηκε στην απομάκρυνση και αποστασιοποίηση του Ανθρώπου από το θέλημα του Θεού, ώστε να ζει απομονωμένος και εγκλωβισμένος στον εαυτό του με συνέπειες τραγικές για τη ζωή του και πως η Θεοτόκος επιλαμβάνεται ανταποκρινόμενη στα αιτήματα του κάθε ανθρώπου που αναζητεί δρόμον επιστροφής.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την τιμητική πρόσκληση και τη φιλοξενία.
Ώρα 9:15 ο Αξιότιμος κ. Υφυπουργός Εξωτερικών συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Αρχηγό ΓΕΝ και τον Αρχηγό του Λιμενικού, μετέβησαν στον υγρό τάφο της "ΕΛΛΗΣ" όπου έριψαν στέφανον τιμητικά στη θάλασσα εις μνήμην των 9 νεκρών Αξιωματικών.

Επηκολούθησε λαμπρά λιτάνευση, επικεφαλής έχουσα τις Φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού και του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, με τη συμμετοχή των Ιερεών, των τα πρώτα φερόντων και των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Χιλιάδες λαού, πάνω από τις κεφαλές των οποίων διήλθε η αγία Εικόνα κατερχομένη περιλάμπρως, προσπάθησε να την αγγίξουν και να λάβουν την ευλογία Της. Άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν καρτερικά επί ώρες από τον Ναό της Παναγίας ως το λιμάνι ο ένας δίπλα στον άλλο για τη λιτάνευση της αγίας Εικόνος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας "Παντανάσσης" αναφέρθηκε στο γεγονός της απελευθερώσεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κρατουμένων ειπών ότι ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει όμως θεωρούμε ότι η ημερομηνία κατά την οποία απελευθερώνονται δεν μπορεί να μη σηματοδοτεί την παρέμβαση της Παναγίας σε αυτή τη διαδικασία, η οποια θέλησε την ημέρα αυτή, της Κοιμήσεώς Της, να προσφέρει λίγο χαμόγελο στο λαό μας μετά από τα θλιβερά γεγονότα που έχουν προηγηθεί και τον έχουν γεμίσει με θλίψη και απογοήτευση.

Επίσης, αναφέρθηκε στο Ιερό Ίδρυμα και στην προσφορά του, ότι η Παναγία ηγείται και ευρίσκεται κοντά στους αξιωματικούς όλων των Όπλων οι οποίοι με αυταπάρνηση φυλάσσουν τα όρια της πατρώας γης και αγωνίζονται γι’αυτήν, όπως επίσης ευχαρίστησε και τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς Κερκύρας κ. Νεκτάριο και Λαγκαδα, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη και παρεκάλεσε να μεταφέρουν την ευλογία της Παναγίας στις επαρχίες τους και στον λαό τον οποίο διαποιμαίνουν.

Τέλος, κάλεσε όλους τους παρισταμένους τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ότι συμμερίζονται την αγωνία τους για την Πατρίδα, για την αιματοθρεμμένη Μακεδονία για την πολύπαθη Κύπρο, για τη Θράκη και είπε ότι η "ΕΛΛΗ" πλέον μας υπενθυμίζει το χρέος μας απέναντι στην Πατρίδα μας και στην Ιστορία, όπως και η Παναγία απέναντι στον Θεό και τον συνάνθρωπο και τώρα που παρήλθε η γενεά του των αγωνιστών ’40 και της Εθνικής Αντίστασης και των Πατριωτών, εμείς έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε αυτήν την ιστορική μνήμη ζωντανή, να κρατήσουμε ζωντανή την ψυχή μας, να κρατήσουμε ζωντανή και την Πατρίδα μας και να παραδώσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

Ο κ. Υφυπουργός ομιλήσας αναφέρθηκε στο γεγονός της απελευθερώσεως των στρατιωτικών όπως επίσης ότι σήμερα ο Ελληνισμός δεν είναι σκορπισμένος αλλά είναι μια αγκαλιά, μια γροθιά, είναι ενωμένος προσπαθώντας να στηρίξει την πατρίδα του και τα προβλήματά της. Η αγία εικόνα μετά ταύτα επανήλθε στον Πανίερο Ναό και επανενθρονίστηκε στο μαρμάρινο προκυνητάρι φερομένη επί των ώμων Αξιωματικών του Ναυτικού και του Λικενικού Σώματος όπως και των Αρχηγών ΓΕΝ και Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παπαθεοδώρου εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Βουλής εκπροσωπών το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Συρμαλένιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεονταρίτης Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας Τήνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Οι Κυβερνήτες, Αξιωματικοί και πληρώματα των ελλιμενισμένων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.Πηγή: romfea.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications