Παρέμβαση της Αστυνομίας στην Αγία Νάπα - Νεαροί κινδύνεψαν να πνιγούν
Παρέμβαση της Αστυνομίας στην Αγία Νάπα - Νεαροί κινδύνεψαν να πνιγούν

Στη διάσωση δύο προσώπων που κινδύνευσαν να πνιγούν σε θαλάσσια περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου συμμετείχαν μέλη της Αστυνομίας χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.10 χθες το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία ότι σε θαλάσσια περιοχή της Αγίας Νάπας δύο λουόμενοι, ηλικίας 26 χρόνων, αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην ξηρά και κινδύνευαν να πνιγούν.

Ενημερώθηκε σχετικά το ΚΣΕΔ για συντονισμό επιχείρησης διάσωσης και άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Αμμοχώστου απέπλευσε άμεσα προς εντοπισμό των δύο προσώπων και διάσωση τους.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι ναυαγοσώστες της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με δύο μέλη τους που κατευθύνθηκαν με jet ski προς το σημείο, ενώ μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και ασθενοφόρο μετέβηκαν στην περιοχή.

Παράλληλα, πολίτης ο οποίος βρισκόταν στην ξηρά και ήταν σε επικοινωνία με το Σταθμό Παραλιμνίου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενημερώθηκε από την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία ότι στην ακτή υπήρχαν κυκλικά σωσίβια, που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο μετά από συνεργασία της Αστυνομίας και του Δήμου Αγίας Νάπας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και συμβουλεύτηκε όπως ρίξει τα σωσίβια προς τους δύο λουόμενους που κινδύνευαν, ώστε αυτοί να στηριχθούν στα σωσίβια, μέχρι την άφιξη της Αστυνομικής ακάτου.

Αφού ο πολίτης έριξε στη θάλασσα τα κυκλικά σωσίβια, με τη χρήση των σωσιβίων οι δύο 26χρονοι κατάφεραν να βγουν στα βράχια της ακτής, από όπου παραλήφθηκαν από τους ναυαγοσώστες.

Η Αστυνομική άκατος παρέλαβε τον ένα ναυαγοσώστη, ενώ ο ναυαγοσώστης, χειριστής του jet ski, μετέφερε τους δύο 26χρονους σε παρακείμενη παραλία, όπου παραλήφθηκαν από τους νοσηλευτές του ασθενοφόρου.

Αφού οι δύο 26χρονοι ήταν καλά στην υγεία τους και οι ίδιοι δεν επιθυμούσαν να τύχουν περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης αποδεσμεύτηκαν στη συνέχεια.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications