Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αφόρισε τον Δ.Βερύκιο για την «Παναγιά την Αρουραία»!
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αφόρισε τον Δ.Βερύκιο για την «Παναγιά την Αρουραία»!

Ο εμβληματικός Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος (έχει ανακοινώσει οτι αποσύρεται στα τέλη του έτους) αφόρισε τον αντιπρόεδρο του Alpha, Δήμο Βερύκιο για την προσβλητική προς τα Θεία, ανάρτησή του στο twitter που απεικόνιζε το Χριστό και την Παναγιά με τα πρόσωπα... αρουραίων!

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, τονίζει ότι ο Βερύκιος ούτε εξομολογήθηκε σε πνευματικό, ούτε τα εγκλήματα δε συγχωρούνται με ένα συγγνώμη αλλά «ακολουθεί ο Νόμος, το Δικαστήριο και η ποινή της φυλακίσεως». Διευκρινίζει πάντως, ότι ο δημοσιογράφος, «δεν σώζεται ούτε και με χίλια ακόμη συγγνώμη».

«Εμείς, λοιπόν, από σήμερα αφορίζουμε τον Δημήτριο Βερύκιο και τον αποκόπτουμε από το Σώμα της Εκκλησίας ως ασεβέστατο υβριστή της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού», αναφέρει ο Αμβρόσιος.

Στο κείμενό του τονίζεται, ότι η συγκεκριμένη πνευματική ποινή, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, θα ισχύει «έως ότου προσέλθει εν μετανοία και γονυπετής ζητήσει συγγνώμην, για να λάβει άφεση αμαρτιών».

Ο Μητροπολίτης, στρέφεται κατά της Ιεράς Συνόδου γράφοντας ότι ανέμενε ματαίως «να εξεγερθεί και να στηλιτεύσει το ανοσιούργημά» του Δήμου Βερύκιου αλλά και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, πως «πάσχει από βαρηκοΐα» στην υπόθεση αυτή ενώ αντέδρασε σε δική του ανάρτηση κατά των ομοφιλοφίλων.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Υπαρχουν πολλοι που θελουν να αφορισουν κι εσενα ρε δουλε του γιαχβε .......

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications