Η Kalashnikov παρουσίασε ρομπότ βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας
Η Kalashnikov παρουσίασε ρομπότ βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας

Η Kalashnikov, μια από τις διασημότερες εταιρίες αμυντικού υλικού στο πλανήτη, παρουσίασε το πρώτο στο κόσμο ρομπότ που μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το Alien, το Robocop και το Avatar.

Το ύψους σχεδόν 4 μέτρων δίποδο ρομπότ, θα είναι ιδανικό για «κατασκευαστικά καθήκοντα και στρατιωτικές εφαρμογές» σύμφωνα με την Kalashnikov και παρουσιάστηκε στα πλαίσια της έκθεσης Army-2018.

Το έκθεμα ήταν στατικό και η εταιρία δήλωσε πως θα είναι σε θέση να κάνει επίδειξη της τεχνολογίας σε έναν χρόνο από σήμερα.

Δεν έγινε γνωστή καμία λεπτομέρεια για τη πηγή ενέργειας που θα το κινεί, τον οπλισμό του, τη θωράκισή του και τις δυνατότητες μεταφοράς φορτίου.

Οι εφαρμογές ενός δίποδου γιγαντιαίου ρομπότ στο πεδίο της μάχης είναι μάλλον περιορισμένες, δεδομένου πως ένα μηχάνημα με εξαιρετικά περίπλοκο μηχανισμό κίνησης και ισορρόπησης (σε 2 πόδια, αντί για ρόδες), πιθανότατα θα εμποδίζουν την ευκινησία του και τη δυνατότητα υπερπήδησης εμποδίων, καθιστώντας το πρακτικά «άχρηστο» στο πεδίο της μάχης.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications