Δήμο Βερύκιε η κόλαση είναι γεμάτη από καλούς ανθρώπους
Δήμο Βερύκιε η κόλαση είναι γεμάτη από καλούς ανθρώπους

Ο Δήμος Βερύκιος βγήκε και ζήτησε τη συγγνώμη του από το Θεό, την Παναγιά και τους ανθρώπους. Όμορφο κείμενο αλλά σαν πολύ γρήγορα έτοιμο. Δεν ξέρω. Μακάρι όμως η μετάνοια να είναι ειλικρινής, αλλά αυτό το γνωρίζει ο ίδιος και ο Θεός.

Του Στρατή Μαζίδη(freepen.gr)

Μου κάνει εντύπωση όμως πως ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι έχει πνευματικό, δηλαδή εξομολογείται, καθώς επίσης πως κατ'επανάληψη βρήκε στήριγμα στην Παναγία, θόλωσε, όπως λέει, και τη χρησιμοποίησε μέσω μιας εξευτελιστικής εικόνας της ίδιας και του Υιού της για ένα μήνυμά του.

Δεν είχε, λέει πρόθεση, να προσβάλει το πρόσωπό της. Φαντάσου και να είχε δηλαδή. Ωστόσο μάλλον δεν έχει ακούσει πως η κόλαση έχει γεμίσει από καλούς ανθρώπους.

Και τι συνέβη τελικά; Πιθανολογώ το εξής απλό. Ο Βερύκιος είναι ένας ισχυρός άνθρωπος, υψηλά ιστάμενος στέλεχος, αμοίβεται λογικά με μεγάλο μισθό, σε μια εποχή όπου πολλοί φυτοζωούμε δαγκώνοντας τα χείλη μας για να τα καταφέρουμε. Νιώθει δυνατός, αισθάνεται παντοδύναμος.

Τόσο παντοδύναμος ώστε να μπορεί να μεταχειριστεί θολωμένος μια παραποιημένη αγιογραφία, μια προσβολή στο πρόσωπο του Ιησού και της Μητέρας Του.

Συγγνώμη δεν οφείλει στον πιστό λαό (όσοι πραγματικοί Χριστιανοί έχουν απομείνει) αλλά στα Πρόσωπα τα οποία προσέβαλε, αλλά ιδιαίτερα, μυστικά χωρίς μεγαλοστομίες. Ένας πατέρας έλεγε "μιλώντας πολλές φορές μετάνιωσα, όσες φορές σιώπησα, καμία".

Ο Βερύκιος όμως δεν είναι η εξαίρεση σε μια χώρα που βρίζει την Παναγία συνέχεια και με το παραμικρό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications