Φωτιά στο Μάτι: 10 ημέρες μετά και ακόμα δεν ανακοινώνουν τα ονόματα των 80 ταυτοποιημένων νεκρών
Φωτιά στο Μάτι: 10 ημέρες μετά και ακόμα δεν ανακοινώνουν τα ονόματα των 80 ταυτοποιημένων νεκρών

Στους 8 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Πυροσβεστικής - Θρίλερ με τη σορό της γυναίκας που βρέθηκε ανοιχτά της Γλυφάδας

Xιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν με τον πόνο, τη θλίψη, την απώλεια αλά και την ελπίδα στα αποκαϊδια της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι. Είναι όλοι όσοι «κρύβονται» πίσω από τους αριθμούς που επικαιροποιούνται και ανανεώνονται καθε ημέρα στις σχετικές λίστες, αυτές που αφορούν τους νεκρούς, τους ταυτοποιημένους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους τραυματίες.

Σύμφωνα με την τελευταία (χθεσινή) ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί και αναγνωρισθεί, ανέρχεται στους 76. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Συνεπώς, ο αριθμός των νεκρών είναι 80.

Δεν έχει ωστόσο αποσαφηνιστεί εάν η σορός που ανασύρθηκε χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Γλυφάδας, και η οποία έφερε εγκαύματα, αν έχει περιληφθεί στον κατάλογο των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι αγνοούμενοι, πάντοτε κατά την Ελληνική Αστυνομία, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι 11 εγκαυματίες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πρόκειται για 6 ασθενείς στον Ευαγγελισμό, 2 ασθενείς στο ΚΑΤ, 2 ασθενείς στο Θριάσιο και μία ασθενή στο «Γ. Γεννηματάς».

Ο κατάλογος με τους εγκαυματίες στα νοσοκομεία περιλαμβάνει το τελευταίο 48ωρο 43 ενήλικες και ένα παιδί που νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παίδων «Αγία Σοφία». Την περασμένη Τρίτη υπήρχαν σε αυτόν 156 ενήλικες και 16 παιδιά.

Άλλοι 32 άνθρωποι που φέρουν σοβαρές βλάβες και τραύματα στους πνεύμονες και στο δέρμα λόγω της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γεννηματάς, ΚΑΤ με τρία τελευταία νοσοκομεία να βρίσκονται στην αιχμή και λόγω των Μονάδων Εγκαυμάτων που διαθέτουν.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, δεν προβλέπεται να δοθεί εξιτήριο τις αμέσως επόμενες ημέρες σε κάποιον εκ των 32 ασθενών. Όταν πρόκειται για εγκαυματίες, λένε οι γιατροί, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά – και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για εγκαυματίες με πάνω από 40% εγκαύματα στον οργανισμό τους

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications