6 Αυγ 2018

O ηθοποιός που έκανε τη φωνή του KITT στον «Ιππότη της Ασφάλτου»

O ηθοποιός που έκανε τη φωνή του KITT στον «Ιππότη της Ασφάλτου»

Πολλά χρόνια πριν αρχίσει να ρουφιέται στο Baywatch ως «Μιτς», ο τιτάνιος Ντάβιντ Χάσελχοφ άνοιγε την πόρτα της θρυλικής Pontiac Trans- AM, καθόταν στη θέση του οδηγού ως ο «πολύς» Μάικλ Νάιτ κι ετοιμαζόταν να μας προσφέρει μια υπέροχη καλτ σειρά δράσης των 80s.

Πάνω, ωστόσο, που μας την προσέφερε, μια μηχανική φωνή από το εγγύς υπερπέραν τον καλησπέρισε και ο Μάικλ τα έχασε σε βαθμό που δυσκολευόταν οικτρά να τα ξαναβρεί.

Ήταν, φυσικά, η φωνή του θρυλικού ΚΙΤΤ- του αυτοκινήτου που αποτέλεσε το απόλυτο κόλλημα για γενιές και γενιές ανδρών.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η χροιά ήταν πασίγνωστη και άπαντες χρειαζόμασταν μόλις λίγες συλλαβές για να καταληφθούμε πλήρως από ανατριχίλα («Το αυτοκίνητο μιλάει!»), ελάχιστοι έως κανένας γνώριζαν ποιος ήταν ο ηθοποιός που «υποδυόταν» τον ΚΙΤΤ- πράγμα που αυτομάτως σημαίνει πως θα έπρεπε να ’χει μπει σ’ αυτό το αφιέρωμα.

Ο λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν απλός: ο άγνωστος Χ που χάριζε τη φωνή του στο θρυλικό αμάξι είχε ζητήσει να μην συμπεριληφθεί το όνομά του στους τίτλους αρχής, ενώ δεν συναντιόταν ποτέ με τους υπόλοιπους ηθοποιούς της σειράς ή τον παραγωγό αυτής- κάτι που επέτεινε το μυστήριο αναφορικά με το ποιος κρύβεται από πίσω από το ηχητικό θαύμα.

Τελικά, πολύ καιρό αργότερα, το μυστήριο λύθηκε. Ο ΚΙΤΤ δεν ήταν άλλος από τον Γουίλιαμ Ντάνιελς, τον οποίον ενδεχομένως έχετε δει στο δραματικό σήριαλ “St. Elsewhere” που παιζόταν επίσης τη δεκαετία του 1980.

Οι εικασίες της εποχής ανέφεραν πως η φωνή ερχόταν κατ’ ευθείαν από έναν υπολογιστή, όμως αυτή η θεωρία αποδείχτηκε πέρα για πέρα λάθος, όταν ο Ντάνιελς άφησε στην άκρη τη μυστικοπάθειά του και αποφάσισε ν’ αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Μάλιστα, στο βιβλίο Knight Rider Legacy ο ίδιος ο ηθοποιός αναφέρει ένα περιστατικό με… γαλανόλευκη απόχρωση: ο Ντάνιελς είχε έρθει διακοπές σ’ ένα ελληνικό νησί το καλοκαίρι του 1987 μαζί με τη γυναίκα του.

Σ’ ένα μπαρ, λοιπόν, πήγε να παραγγείλει το ποτό του και με το που άκουσε τη φωνή του ο ένας εκ των δύο μπάρμεν έπαθε μετεφηβικό σοκ, καθώς τον αναγνώρισε και του είπε: «Εσύ… Εσύ είσαι, 100%! Είσαι ο ΚΙΤΤ! Ό,τι πιείτε σήμερα είναι κερασμένο από μένα!».

Κάπως έτσι, ένας από τα πιο δυσεπίλυτους τηλεοπτικούς γρίφους των παιδικών μας χρόνων βρίσκει τη λύση του.

menshouse.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

O ηθοποιός που έκανε τη φωνή του KITT στον «Ιππότη της Ασφάλτου»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications