Απαγόρευση του καπνίσματος σε κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους, ζητά η λεγόμενη Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Απαγόρευση του καπνίσματος σε κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους, ζητά η λεγόμενη Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Με ενα υποκριτικό άρθρο στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παριστάνουν τους φωστήρες :

Την απαγόρευση του καπνίσματος σε κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους, πάρκα, παραλίες και χώρους άθλησης, ζητά από την Πολιτεία, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Τονίζει ότι είναι καιρός η πρακτική αυτή να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, τώρα που σταδιακά πολλές πόλεις στην Ευρώπη, με τελευταίο το Παρίσι, έχουν ξεκινήσει να την εφαρμόζουν.

«Απευθυνόμαστε για μία ακόμα φορά στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας να φέρει στην Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Σημειώνει ότι η ΕΑΕ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος αφενός στις παιδικές χαρές και αφετέρου στις παραλίες, όπου τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Διαθέτει δε μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, την οποία προσφέρει σε όποιον Δήμο την ζητήσει και στην οποία αναγράφεται. «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι υποκριτές στην Αντικαρκινική Εταιρεία δεν βγάζουν λέξη για την τεράστια αύξηση του καρκίνου ακόμα και σε άτομα που ουδέποτε καπνίζαν , να αφήσουν αυτα τα υποκριτικά «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!» η να αλλάξουν το όνομα από "Αντικαρκινική Εταιρεία" σε "Εταιρεία αντικαπνιστών", 24.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο στην Ελλάδα, ενώ 37.000 άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια μορφή της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του IARC (International Agency for Research on Cancer) .

Έρχονται λοιπόν οι κύριοι και προσπαθούν να πουν οτι για όλα φταίει το κάπνισμα σαν να καλύπτουν ένα σορό άλλους παράγοντες που προκαλούν καρκίνο ...

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications