H ρωσικής συγκομιδής σιταριού κτυπάει τις ΗΠΑ  VIDEO
H ρωσικής συγκομιδής σιταριού κτυπάει τις ΗΠΑ

Η Αμερική έχει μεγάλη πτώση στην αγορά σιτηρών, καθώς η εξαιρετική ρωσική συγκομιδή σιταριού έχει σπρώξει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα ιστορικά. Οι ρωσικές γεωργικές εξαγωγές εξελίσσονται χάρη στο εθνικό νόμισμα και σε τεράστιες επενδύσεις.

© Sputnik "Βγάζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός σε κάποιες αγορές και είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Αλεξάντρ Τκατσέφ.

Φέτος αναμένεται ότι οι ρώσοι αγρότες θα μαζέψουν τη μεγαλύτερη συγκομιδή σε περισσότερο από έναν αιώνα. Η Ρωσία θα παράγει τουλάχιστον 83 εκατομμύρια τόνους σιταριού στην τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της The Wall Street Journal.

Ωστόσο, ο αριθμός που ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση νωρίτερα φέτος είναι πολύ πιο εντυπωσιακός. Ο σύμβουλος για τα σιτηρά που εδρεύει στη Μόσχα, ProZerno, υπολογίζει τη συγκομιδή περισσότερων από 130 εκατομμυρίων τόνων. Είναι 2,6% περισσότερο από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε τεθεί το 1978 πριν από τον σοβιετικό-αφγανικό πόλεμο.

«Σήμερα, η αποστολή μας είναι να έχουμε λογικές τιμές σε όλη τη χώρα. Η συγκομιδή σιτηρών είναι 130 εκατομμύρια τόνοι,και γίνεται περισσότερο. Μπορούμε να φτάσουμε έως τους 200 εκατομμύρια τόνους. Το βασικό είναι να βρούμε νέες αγορές για πωλήσεις», δήλωσε ο Tkachev.

Ο γεωργικός τομέας των ΗΠΑ έχει αντιμετωπίσει κακές καιρικές συνθήκες αυτή τη σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι το 2017 φυτεύτηκαν λιγότερα στρέμματα σίτου από ποτέ. Αναμένεται ότι η αμερικανική παραγωγή σιταριού θα μειωθεί κατά ένα τέταρτο σε σύγκριση με προηγούμενα έτη.

«Κυριολεκτικά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε την τιμή του σιταριού στις αγορές σε σχέση με τη Ρωσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του εμπορίου Steve Mercer, του Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα αντιπροσωπεύει σε σιτάρι μόνο το 15% των παγκόσμιων εξαγωγών το 2017, όταν είχε το μισό πριν από τέσσερις δεκαετίες. Η πτώση προκλήθηκε επίσης από την αύξηση της καλλιέργειας δημητριακών στην Ευρώπη και την Ινδία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications