14 Ιουλ 2018

Πήγε για ψάρεμα, μολύνθηκε με σαρκοβόρο βακτήριο και τώρα παλεύει για τη ζωή του

Πήγε για ψάρεμα, μολύνθηκε με σαρκοβόρο βακτήριο και τώρα παλεύει για τη ζωή του

Στις 2 Ιουλίου, ο Άνχελ Πέρες πήγε για ψάρεμα καβουριών, στο Μορίς Ρίβερ του Νιου Τζέρσι και τώρα παλεύει για τη ζωή του.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο με πρησμένο πόδι και έντονο πόνο. Διαπιστώθηκε πως είχε μολυνθεί από μία θανατηφόρα βακτηριακή λοίμωξη, ένα σαρκοβόρο βακτήριο που προκαλεί σηψαιμία στον πάσχοντα, οδηγώντας σε ακρωτηριασμούς ή ακόμα και θάνατο.

Ο Πέρες μπήκε στην εντατική, ωστόσο, τα συμπτώματα χειροτέρευσαν: Το πόδια του γέμισαν πληγές, άρχισε να έχει παραισθήσεις και εκδήλωσε ανεπάρκεια στα νεφρά.

Σύμφωνα με την κόρη του Πέρες, Ντιλένα το πόδι του πατέρα της μαύρισε, προτού η κατάσταση χειροτερεύσει ενώ σύντομα η μόλυνση εξαπλώθηκε και σε όλα τα μέλη του.

Το πόδι του Πέρες πρήστηκε και μαύρισε, προτού η κατάσταση χειροτερεύσει, με τη σηψαιμία να εξαπλώνεται σε όλα του τα μέλη

Ο Πέρες αποδείχτηκε πως ήταν θετικός σε ένα βακτήριο που απαντάται στα παράκτια νερά των ωκεανών και προσβάλει μέσω κατανάλωσης ψαριών ή μολυσμένων οστρακοειδών ή μέσω ανοικτών πληγών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, το «Vibrio vulnificus» εκτιμάται πως προκαλεί περί τις 205 λοιμώξεις, ετησίως. Κάποιες περιπτώσεις απαιτούν ακρωτηριασμό του πάσχοντος ενώ 15 – 30% καταλήγουν σε θάνατο.

«Ζωή ή ακρωτηριασμός, είναι η επιλογή, το έχω ακούσει πολλές φορές», παραδέχεται η Ντιλένα Πέρες.
Η μόλυνση που προκαλείται από το βακτήριο Vibrio «εισβάλλει από ένα υπάρχον τραύμα στον οργανισμό, προκαλεί επιπλοκές όπως νεκρωτική απονευρωσίτιδα», εξηγεί η Μέγκαν Σέπαρντ, γιατρός σε τοπική υπηρεσία.

Πήγε για ψάρεμα, μολύνθηκε με σαρκοβόρο βακτήριο και τώρα παλεύει για τη ζωή του
Η ευρύτερη οικογένεια του βακτηρίου Vibrio προκαλεί περίπου 80.000 μολύνσεις και 100 θανάτους το χρόνο, σε όλη την Αμερική. Τα αρχικά συμπτώματα που εκδηλώνονται εντός 24ώρου και διαρκούν ως και τρεις μέρες, είναι διάρροια, πυρετός και έμετος. Σοβαρές περιπτώσεις, όπως αυτή του Πέρες, είναι σπάνιες και αφορούν κυρίως ανθρώπους με εύθραυστο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Πήγε για ψάρεμα, μολύνθηκε με σαρκοβόρο βακτήριο και τώρα παλεύει για τη ζωή του
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: