Μια φορά και έναν καιρό ήταν η ομάδα ΔΙΑΣ
Μια φορά και έναν καιρό ήταν η ομάδα ΔΙΑΣ

Καθίστε παιδάκια μου γύρω μου, να σας πω ένα παραμύθι. Μια φορά κι έναν καιρό που λέτε, ήταν η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Τι ήταν η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ γιαγιά ;
Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ παιδάκια μου ήταν μια ειδική μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που αποτελούνταν από νεαρά αγόρια και κορίτσια. Την έφτιαξαν μέσα σε ένα βράδυ γιατί η κατάσταση με τους κακούς και τους κλέφτες είχε ξεφύγει. Και τι έκανε αυτή η ομάδα γιαγιάκα; Αυτή η ομάδα που λέτε είχε ως σκοπό την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας. Εκπαιδεύτηκαν για να μπορούν να αντιμετωπίσουν ληστές, διαρρήκτες και όποιον άλλον προσπαθούσε να κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους..

Και τα κατάφεραν γιαγιά;
Τα κατάφεραν καλά μου παιδιά. Πιάσανε ληστές, κακούς κάθε τύπου, σώσανε ανθρώπους από επικίνδυνες καταστάσεις κι έκαναν ένα σωρό καλά πράγματα. Ο κόσμος τους αγάπησε, συζητούσε πως είχανε χρόνια να δούνε τόσο αποτελεσματική αστυνομία στους δρόμους κάθε πόλης, και από όπου περνούσαν μικροί και μεγάλοι τους χαιρετούσαν και τους χαμογελούσαν σαν να ήταν κάποιο δικό τους παιδί.

Και ήταν όλοι καλά γιαγιά από αυτή την ομάδα;
Δυστυχώς όχι μωρά μου. Από τότε μέχρι τώρα έχουν θρηνήσει νεκρούς, έχουν πάρει τραυματίες από τροχαία και άλλοι έχουν πολλά προβλήματα από τις πολλές ώρες οδήγησης.

Ναι αλλά εμείς τους βλέπουμε στο δρόμο που κάνουν ακόμα βόλτες.
Συνεχίζετε και τους βλέπετε γιατί αυτά τα παιδιά έχουν φιλότιμο και προτίμησαν να μείνουνε και να δουλεύουνε πάνω στις μηχανές από το να κυνηγήσουν να μπούνε σε κάποιο γραφείο. Τους βλέπετε γιατί αγαπάνε αυτό που κάνουν και βλέπουν τον κάθε πολίτη σαν μέλος της οικογένειας τους. Συνεχίζετε και τους βλέπετε γιατί ενώ υπερασπίζονται τον νόμο οι ίδιοι δεν τον εφαρμόζουν.

Τι εννοείς γιαγιά δεν εφαρμόζουν τον νόμο;
Εννοώ καλά μου παιδιά πως η ελληνική αστυνομία τους έχει ξεχασμένους. Θα έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να τους έχει δώσει καινούργιες στολές για να μπορούν να οδηγούν με ασφάλεια. Θα έπρεπε εδώ και 8 χρόνια να τους έχει δώσει καλοκαιρινές στολές, γιατί οι άλλες οι ληγμένες που έχουν είναι μόνο για το χειμώνα. Αυτό σημαίνει πως ενώ θα έπρεπε να μην κάνουν την υπηρεσία τους γιατί δεν έχουν τα κατάλληλα υλικά, αυτοί προτιμούν να ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ και να είναι δίπλα σε όλους εμάς.

Ναι βρε γιαγιά αλλά κάτι θα έκανε και η αστυνομία για όλους αυτούς που έχουν κάνει τόσο καλό σε όλους εμάς. Έτσι δεν είναι; Το σωστό είναι αυτό που λέτε εσείς παιδιά μου. Θα έπρεπε η αστυνομία να έχει φροντίσει για όλους αυτούς. Αντίθετα όμως τους έχει ξεχασμένους και σαν βραβείο για όλα αυτά που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τους κατεβάζει από τις μηχανές.

Τι εννοείς γιαγιά;
Εννοώ πως τους κατεβάζει από τις μηχανές και τους βάζει να κάθονται σε σκοπιές και σε διάφορα σημεία, τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει λόγος.

Αυτό είναι το ΜΠΡΑΒΟ και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την προσφορά τους. Τους παίρνει από τους δρόμους που φυλάνε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ και τους βάζει να φυλάνε πολιτικά γραφεία και άλλες υπηρεσίες.
Ναι αλλά ρε γιαγιά θέλω να σε ρωτήσω κάτι τόση ώρα.
Τι θες μάτια μου;
Τόση ώρα μας μιλάς για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ σαν παραμύθι ενώ υπάρχουν στα αλήθεια και τους βλέπουμε στο δρόμο.

Μπορεί τώρα να τους βλέπετε ακόμα να γυρνούν στους δρόμους και να κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν, αλλά σε λίγο καιρό η ¨Ομάδα ΔΙ.ΑΣ¨ θα μοιάζει σαν παραμύθι …. Και θα μαζευόμαστε όλοι μαζί και θα μιλάμε για αυτούς όπως μιλάμε για τους ήρωες των παραμυθιών που σκότωναν δράκους και κυνηγούσανε μάγισσες… Άντε τώρα για ύπνο, κι όταν μαζευτούμε πάλι όλοι μαζί θα σας πω κι άλλες ιστορίες για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ…..

Υ.Γ: Δυστυχώς το δικό μας παραμύθι δεν έχει ευχάριστο τέλος. Να ξέρετε πως το ¨να πράξουμε τα νόμιμα¨ είναι πολύ κοντά και δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε πίσω αυτή τη φορά. Η αρχή έγινε με τις μηνύσεις για τις στολές. Μπορείτε πολύ εύκολα να μαντέψετε τη συνέχεια….

ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
πηγή:www.aspapolice.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications