Παράδειγμα πατριωτισμού από Πολωνό υπουργό: «Όποιος προσβάλει την σημαία και τα εθνικά μας σύμβολα θα στέλνεται στον εισαγγελέα»
 Παράδειγμα πατριωτισμού από Πολωνό υπουργό: «Όποιος προσβάλει την σημαία και τα εθνικά μας σύμβολα θα στέλνεται στον εισαγγελέα»

«Όποιος ανεμίζει μια σημαία με τον Λευκό Αετό – ή οποιοδήποτε άλλο εθνικό σύμβολο – και τα χρώματα του ουράνιου τόξου θα στέλνεται στον εισαγγελέα για εξύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου», έγραψε στο twitter την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Joachim Brudziński, μόλις πληροφορήθηκε ότι στην πρόσφατη «παρέλαση ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας» στη Βαρσοβία, εμφανίστηκε μια σημαία με το εθνόσημο της Πολωνίας στα χρώματα του ουράνιου τόξου. ΟΛευκός Αετός είναι το εθνικό σύμβολο της Πολωνίας.

Ο Brudziński απάντησε σε ένα χρήστη του Twitter ο οποίος παρατήρησε ότι η πολωνική αστυνομία δεν αντέδρασε όταν βεβήλωσαν την σημαία με τον Λευκό Αετό, η οποία είχε τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τα χρώματα των LGBT Pride, κατά τη διάρκεια μιας «Pride παρέλασης». «Οι αστυνομικοί αντέδρασαν και, στην περίπτωση αυτή, θα απαγγελθούν κατηγορίες για περιφρόνηση και βεβήλωση των εθνικών συμβόλων.

Ο πολωνικός λαός εμπιστεύεται πολύ την πολωνική αστυνομία», έγραψε ο Brudziński, παρόλο που κανείς δεν έχει διωχθεί μέχρι στιγμής. Ο «γάμος» των ομοφυλοφίλων είναι συνταγματικά παράνομος στην Πολωνία και οι εθνικές σημαίες και τα εθνικά σύμβολα προστατεύονται από προσβολή ή εξύβριση.

«Όποιος δημόσια προσβάλλει, καταστρέφει, βλάπτει ή αφαιρεί σημαία, λάβαρο, έμβλημα, ή οποιοδήποτε άλλο σύμβολο του κράτους, τιμωρείται με χρηματική ποινή, ποινή περιορισμού της ελευθερίας ή ποινή στέρησης της ελευθερίας για διάστημα έως ενός έτους», αναφέρει η πολωνική νομοθεσία.

Το περιστατικό με την παραποιημένη με τα χρώματα των LGBTπολωνική σημαία δεν είναι το πρώτο για το οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για προσβολή της σημαίας. Ένας μεθυσμένος Γερμανός συνελήφθη τον Μάιο του 2016 επειδή έριξε μια πολωνική σημαία στο έδαφος, την ποδοπάτησε και έσπασε τον στύλο. Καταδικάστηκε σε πρόστιμο 1.500 złoty (περίπου 403 δολάρια ΗΠΑ).

Η ποινή του μεθυσμένου Γερμανού ήταν σχετικά μικρή σε σύγκριση με τον πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό – στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν μισό εκατομμύριο ζλότι (περίπου 134.643 δολάρια ΗΠΑ) επειδή έδειξε μια πολωνική σημαία καλυμμένη από περιττώματα σκύλου το 2013.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications