Οι μυστικοί φάκελοι του Πενταγώνου
Οι μυστικοί φάκελοι του Πενταγώνου

Παράνομα συστήματα παρακολούθησης, διαρροή απόρρητων εγγράφων: οι ΗΠΑ φημίζονται για τα ψέματα που έχουν διαδώσει κατά καιρούς. Ας δούμε μερικά από τα πιο κραυγαλέα μυστικά του Πενταγώνου.

Αποκαλυψεις για τον πολεμο του Βιετναμ
Ο απόρρητος φάκελος τον οποίο ο Αμερικανός αναλυτής Daniel Ellsberg, υπάλληλος στο Πεντάγωνο, δίνει στα μέσα ενημέρωσης το 1971 αποκαλύπτει μια σειρά από ψέματα. Μεταξύ αυτών αποδεικνύεται ότι οι πρόεδροι που ανέλαβαν το αξίωμα από το 1955 μέχρι το τέλος του πολέμου είπαν όλοι ψέματα στο λαό σχετικά με τα πραγματικά αίτια του πολέμου αυτού.

Η αλήθεια για το Βιετναμ με ποσοστά
Σε υπόμνημα του υφυπουργού Άμυνας προς τον υπουργό Άμυνας McNamara (από τα Pentagone Papers), αναφέρεται το εξής: « Βρισκόμαστε στο Βιετνάμ κατά 10% για να βοηθήσουμε τους Νοτιο-Βιετναμέζους, κατά 20% για να ελέγξουμε τους Κινέζους και κατά 70% για να σώσουμε τα προσχήματα".

Tα όσα διαδραματιστηκαν στον κόλπο Τονκιν
Πάντα σύμφωνα με τα Pentagone Papers, οι επιθέσεις των πυραύλων των Βιετναμέζων στα ανοικτά του Βιετνάμ σε αμερικανικά πλοία στις 4 Αυγούστου του 1964 ήταν εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένες. Πρόκειται για κόλπο του προέδρου Johnson για να πείσει το Κογκρέσο να δώσει στις ΗΠΑ πλήρη ελευθερία κινήσεων στην διένεξη στην Ινδοκίνα.

Ο John Kennedy παραβιάζει τη σύμβαση της Γενευης στέλνοντας στρατεύματα
Σύμφωνα με τα Pentagone Papers ο John Kennedy παραβίασε τη σύμβαση της Γενεύης στέλνοντας στρατεύματα στο Βιετνάμ ως στρατιωτικούς συμβούλους.

Η αλήθεια για τη ζώνη 51
Ο εξωγήινος του Roswell δεν κρύφτηκε στη ζώνη 51 στο Νέο Μεξικό. Σύμφωνα με ιστορικούς της CIA, η εν λόγω ζώνη χρησιμοποιήθηκε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο για τις μυστικές δοκιμές του κατασκοπευτικού αεροσκάφους U-2.

Τα βασανιστήρια των κρατούμενων στο Ιρακ
Όταν η Wikileaks δημοσιοποίησε πάνω από 400.000 μυστικά έγγραφα σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ το 2010, αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων ότι ο αμερικανικός στρατός συγκάλυψε πολλές περιπτώσεις βασανιστηρίων, βιασμών και δολοφονιών που διέπραξαν οι Ιρακινοί αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

H μανία των Αμερικάνων στρατιωτών
Τα έγγραφα που δημοσιοποίησε η Wikileaks αποκάλυψαν επίσης τις εγκληματικές ενέργειες των Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι "βομβάρδιζαν ολόκληρα κτίρια" για να σκοτώσουν έναν και μόνο ελεύθερο σκοπευτή που βρισκόταν στη στέγη.

Σύμμαχοι εναντίον των Ταλιμπαν
Κατά τον πόλεμο του Ιράκ πάντα και σύμφωνα με τα έγγραφα της Wikileaks, το Πακιστάν λάμβανε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο για να μάχεται τους Ταλιμπάν,

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications