Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν θέλει συλλαλητήριο για την Μακεδονία γιατί το θεωρεί εθνικιστικό
 Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν θέλει συλλαλητήριο για την Μακεδονία γιατί το θεωρεί εθνικιστικό

Δεν συμφωνεί με το συλλαλητήριο που ετοιμάζουν με αυθόρμητο ξεσηκωμό τους απλοί, καθημερινοί, πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Είναι γνωστό άλλωστε πως και στα τεράστια συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ήταν αντίθετος και το είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις που είχαμε δημοσιεύσει.

Σήμερα μιλώντας στον MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό, ο κ.Λαμπάκης ρωτήθηκε ποιά είναι η άποψη του για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 19.30 μπροστά στυον Φάρο Αλεξανδρούπολης. “Συλλαλητήριο δεν θα κάνουμε. τα συλλαλητήρια δεν κερδίζουν.

Γίναν αρκετά, πολλά, δυναμικά και ο λαός απάντησε. Αυτό που μετράει τώρα πάνω απ’ όλα είναο σοβαρές αποφάσεις. Εμείς την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 η ώρα θα συνεδριάσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και θα πάρουμε απόφαση για το θέμα της συμφωνίας που έκανε η Κυβέρνηση με τα Σκόπια.

Καλώ όλο τον κόσμο αν θέλει, να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και μετά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων να πάρει τον λόγο και να εκφράσει τη γνώμη του συντεταγμένα για δυο λεπτά ο καθένας”.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι δεν γνωρίζει ποιός διοργανώνει το συλλαλητήριο και φυσικά ο δήμος της πόλης δεν θα πάρει μέρος. Ούτε φυσικά ο ίδιος. Άλλωστε όπως είπαμε, δεν συμφωνεί με τέτοιες κινητοποιήσεις. Το είχε δηλώσει άλλωστε ξεκάθαρα και τον ιανουάριο του 2018 στο Alfa Radio της Καβάλας.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι διαφωνεί με την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην οποία είναι Πρόεδρος, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, καθώς και με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) για το ίδιο θέμα.

“Προσωπικά είμαι αντίθετος σε κάθε είδους συλλαλητήριο το οποίο κινείται μέσα από εθνικιστικές κορώνες”, λέει μεταξύ άλλων ο κ.Λαμπάκης.

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications