Νέο «όχι» από την τουρκική δικαιοσύνη στην αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών
Νέο «όχι» από την τουρκική δικαιοσύνη στην αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης Πλέον μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα απελευθέρωσης στα τέλη Αυγούστου

Η αιτιολογία του δικαστηρίου της Αδριανούπολης για το νέο «όχι»
Ένα ακόμη «όχι» στην αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών είπαν το μεσημέρι της Τρίτης οι δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης (νέες εικόνες εδώ) όπου και κλήθηκαν να καταθέσουν εκ νέου.

Το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της απελευθέρωσής τους με την αιτιολογία ότι οι Αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν διάφορα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση τους, αναφέροντας ότι ακόμη βρίσκονται υπό εξέταση τα κινητά τους.

Οι δυο έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και 140 ημέρες πλέον στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πλέον μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα στα τέλη Αυγούστου.

Oι δυο στρατιωτικοί προσφάτως διορίστηκαν στην πρεσβεία στην Άγκυρα, άρα τώρα φαίνεται ότι έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και δεν είναι ύποπτοι διαφυγής, κάτι που δεν φαίνεται να επηρέασε την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει και το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δυο ελλήνων στρατιωτικών.

Τέλος, σημειώνεται, ότι αυτό είναι το έκτο αίτημα αποφυλάκισης, καθώς εντός του Μαρτίου είχαν κατατεθεί δύο αιτήματα, ένα στις 5 Μαρτίου και το δεύτερο στις 27 του ίδιου μήνα. Ακολούθησαν τα αιτήματα της 24ης Απριλίου, της 22ης Μαΐου, της 19ης Ιουνίου και το σημερινό, η απόφαση επί του οποίου δεν διαφοροποιήθηκε από εκείνη των προηγουμένων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications