Μια μούμια πριγκίπισσας της αρχαίας Αιγύπτου και ένας κροκόδειλος αποκαλύφθηκαν στο κοινό μετα από έναν αιώνα!

Η μούμια παρέμεινε κρυφή και μακριά από το κοινό για περισσότερο από έναν αιώνα. Η μούμια με δύο κεφαλές αποτελείται από τα λείψανα μιας άγνωστης πριγκίπισσας της αρχαίας Αιγύπτου και ενός κροκόδειλου,αναφέρει Hurriyet Daily News .

Ιστορία: Η μούμια με δύο κεφάλια στο παλάτι του οθωμανικού κράτος
Η μούμια είχε μείνει στην αφάνεια για περισσότερο από έναν αιώνα, σύμφωνα με τις εντολές του Οθωμανού σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β '.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Τούρκοι αξιωματούχοι έδωσαν μια και μοναδική άδεια στην εφημερίδα Hürriyet να φωτογραφίσει τη μόνη μούμια που φυλάσσεται στο παλάτι Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τουρκικούς, η μούμια αποτελείται από τα λείψανα μιας άγνωστης αρχαίας αιγυπτιακής πριγκίπισσας και ενός κροκοδείλου του Νείλου.

Η μούμια δεν ειναι κάποιο υβρίδιο η κάτι τέτοιο. Ο μύθος γύρω από τη μούμια λέει ότι η κοπέλα (μια νεαρή πριγκίπισσα) δέχθηκε επίθεση από αυτά τα ερπετά, και οι άρχοντες της εποχής αποφάσισαν να συνδυάσουν τα δύο σώματα με την πεποίθηση ότι η νεαρή θα αναστηθεί ως ένας κροκόδειλος (?).

Σε αντίθεση με άλλες έξι μούμιες από σημαντικά ιστορικά στοιχεία που προστατεύονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, αυτή η μοναδική μούμια διατηρείται στο παλάτι Τοπ Καπί με εντολή του Οθωμανού σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ Β, ο οποίος βασίλεψε στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.

Ο Αμπντούλ Χαμίτς Β ήταν ο 34ος Σουλτάνος ​​της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η βασιλεία του χαρακτηρίστηκε από μια σειρά εξεγέρσεων, καθώς και από έναν αποτυχημένο πόλεμο με τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Οι εκθέσεις από την Τουρκία δείχνουν ότι η μούμια τοποθετήθηκε αρχικά στο παλάτι Yildiz, επίσης στην πρώην οθωμανική πρωτεύουσα, αφού μεταφέρθηκε από την Αίγυπτο από άλλον σουλτάνο στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα.

Ο Τούρκος ιστορικός Ibrahim Hakki Konyali είχε γράψει για αυτή την μούμια την δεκαετία του 1950, για το "ανέκδοτο" της «εξορίας» της μούμιας από το ένα παλάτι στο άλλο.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications