Μια μούμια πριγκίπισσας της αρχαίας Αιγύπτου  και ένας κροκόδειλος αποκαλύφθηκαν στο κοινό μετά από έναν αιώνα!
Μια μούμια πριγκίπισσας της αρχαίας Αιγύπτου και ένας κροκόδειλος αποκαλύφθηκαν στο κοινό μετα από έναν αιώνα!

Η μούμια παρέμεινε κρυφή και μακριά από το κοινό για περισσότερο από έναν αιώνα. Η μούμια με δύο κεφαλές αποτελείται από τα λείψανα μιας άγνωστης πριγκίπισσας της αρχαίας Αιγύπτου και ενός κροκόδειλου,αναφέρει Hurriyet Daily News .

Ιστορία: Η μούμια με δύο κεφάλια στο παλάτι του οθωμανικού κράτος
Η μούμια είχε μείνει στην αφάνεια για περισσότερο από έναν αιώνα, σύμφωνα με τις εντολές του Οθωμανού σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β '.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Τούρκοι αξιωματούχοι έδωσαν μια και μοναδική άδεια στην εφημερίδα Hürriyet να φωτογραφίσει τη μόνη μούμια που φυλάσσεται στο παλάτι Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τουρκικούς, η μούμια αποτελείται από τα λείψανα μιας άγνωστης αρχαίας αιγυπτιακής πριγκίπισσας και ενός κροκοδείλου του Νείλου.

Η μούμια δεν ειναι κάποιο υβρίδιο η κάτι τέτοιο. Ο μύθος γύρω από τη μούμια λέει ότι η κοπέλα (μια νεαρή πριγκίπισσα) δέχθηκε επίθεση από αυτά τα ερπετά, και οι άρχοντες της εποχής αποφάσισαν να συνδυάσουν τα δύο σώματα με την πεποίθηση ότι η νεαρή θα αναστηθεί ως ένας κροκόδειλος (?).

Σε αντίθεση με άλλες έξι μούμιες από σημαντικά ιστορικά στοιχεία που προστατεύονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, αυτή η μοναδική μούμια διατηρείται στο παλάτι Τοπ Καπί με εντολή του Οθωμανού σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ Β, ο οποίος βασίλεψε στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.

Ο Αμπντούλ Χαμίτς Β ήταν ο 34ος Σουλτάνος ​​της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η βασιλεία του χαρακτηρίστηκε από μια σειρά εξεγέρσεων, καθώς και από έναν αποτυχημένο πόλεμο με τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Οι εκθέσεις από την Τουρκία δείχνουν ότι η μούμια τοποθετήθηκε αρχικά στο παλάτι Yildiz, επίσης στην πρώην οθωμανική πρωτεύουσα, αφού μεταφέρθηκε από την Αίγυπτο από άλλον σουλτάνο στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα.

Ο Τούρκος ιστορικός Ibrahim Hakki Konyali είχε γράψει για αυτή την μούμια την δεκαετία του 1950, για το "ανέκδοτο" της «εξορίας» της μούμιας από το ένα παλάτι στο άλλο.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications