Momo ο «δαίμονας του WhatsApp»: εξαπλώνεται  σε όλο το κόσμο
Momo: εξαπλώνεται στο WhatsApp σε όλο το κόσμο

Τι είναι το Momo; τι είναι αυτό; είναι ένας τρομακτικός χαρακτήρας που αφήνει τρομακτικά μηνύματα σε εκατομμύρια χρηστές της εφαρμογής άμεσων μηνυμάτων WhatsApp.

Όπως θα θυμάστε όλοι, το 2015 τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από το λεγόμενο Challenge Charlie Charlie . Ξεκίνησε από ορισμένους χρήστες του Twitter που υποστήριζαν ότι μια "αρχαία μεξικανική παράδοση" θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επικοινωνήσεις με τα πνεύματα .

Και τρία χρόνια μετά το Charlie Charlie Challenge , ένα νέο και διαβολικό παιχνίδι έκανε την εμφάνιση του, αυτή τη φορά στο WhatsApp. Πρόκειται για ένα "παιχνίδι" που έχει τον πρωταγωνιστή το Momo, ένα ον που απειλεί όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του.

Η εικόνα του προσώπου του Momo προκάλεσε φόβο σε χιλιάδες εφήβους σε όλο τον κόσμο.
Ήταν πριν από λίγες ημέρες που η αποκρουστική εικόνα μιας γυναίκας με προεξέχοντα μάτια άρχισε να εμφανίζεται στο WhatsApp.

Για περισσότερο από μια εβδομάδα, τα κοινωνικά δίκτυα σχολιάζουν για αυτή την μυστηριώδη οντότητα που ονομάζεται Momo, η οποία τρομοκρατεί εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο. Ο λεγόμενος «δαίμονας του WhatsApp», με την εικόνα αυτή:

Ο Momo γεννήθηκε ως αστείο ανάμεσα σε κάποιους φίλους στην Ιαπωνία. Ο τρομακτικός χαρακτήρας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα περίεργο γλυπτό που εκτίθεται σε μια γκαλερί τέχνης στο Τόκιο.Η "Gallery Vanilla" είναι η γκαλερί τέχνης αφιερωμένη στην έκθεση των πιο περίεργων και πολύχρωμων γλυπτών ανεξάρτητων καλλιτεχνών στην Ιαπωνία. Το πλέον διάσημο γλυπτό ειναι το Momo.

Αν και όλα δείχνουν ότι η εικόνα του Momo αντιστοιχεί σε ένα γλυπτό, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αστείο. Όπως και με το Charlie Charlie Challenge, λέγεται ότι για να επικαλεστείς μια δαιμονική οντότητα χρειάζεται η δύναμη της συλλογικής σκέψης. Οι ειδικοί στον τομέα αυτό βεβαιώνουν ότι αυτός ο τύπος πρόκλησης ή παιχνιδιού έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να δημιουργήσει δαιμονικά όντα.Όπως έχουν ήδη δημοσιεύσει στον εσωτερισμό και τον παραφυσικό κόσμο.

Σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι εμπειρογνώμονες, το μήνυμα του Momo δεν φαίνεται να περιέχει κανένα είδος ιού, απορρίπτοντας έτσι μια νέα προσπάθεια "phishing". Οι αρχές αρκετών χωρών λένε ότι το Momo είναι ένα απλό και αβλαβές αστείο τρόμου, αλλά συμβουλεύει να μην "υποκινούν την αλυσίδα". ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications