Μεγαλείο ψυχής από οικογένεια στις ΗΠΑ: Ζητούν να μην εκτελεστεί ο δολοφόνος του συγγενή τους
Μεγαλείο ψυχής από οικογένεια στις ΗΠΑ: Ζητούν να μην εκτελεστεί ο δολοφόνος του συγγενή τους

Συγγενείς θύματος δολοφνίας ζητούν από την πολιτεία του Τέξας να αναστείλει την θανατική καταδίκη του δολοφόνου Κρίστοφερ Γιανκ, καθώς τον έχουν συγχωρέσει.

Η πολιτεία αναμένεται να εκτελέσει τον 34χρονο Κρίστοφερ Γιανγκ με θανατηφόρο ένεση στις 02:00 ώρα Ελλάδας στο κελί του, σε φυλακή της πόλης Χάντσβιλ.

Ο Γιανγκ έχει κριθεί ένοχος για τη δολοφονία του Χασμούκ Πατέλ στο παντοπωλείο του στο Σαν Αντόνιο.

Αν πραγματοποιηθεί η εκτέλεση, ο Γιανγκ θα είναι ο 13ος Αμερικανός κρατούμενος που θα εκτελείται αυτή τη χρονιά και ο 553ος στο Τέξας, από τότε που το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976.

Το Τέξας έχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών σε εκτελέσεις. Από την αρχή του χρόνου το Τέξας έχει πραγματοποιήσει επτά εκτελέσεις.

Οι δικηγόροι του Γιανγκ, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός, υπέβαλαν αίτημα την τελευταία στιγμή να ανακληθεί η απόφαση της εκτέλεσής του με τον ισχυρισμό ότι ο φυλετικός παράγοντας συνετέλεσε στην άρνηση αυτόν τον μήνα της Επιτροπής Απονομής Χάριτος και Αποφυλάκισης.Δικαστής αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου απέρριψε σήμερα το αίτημά τους και οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι θα ασκούσαν έφεση επί της απόφασης.

Οι δικηγόροι του είχαν επισημάνει ότι το συμβούλιο είχε προτείνει επιείκεια σε μια παρεμφερή υπόθεση νωρίτερα μέσα στον χρόνο, η οποία αφορούσε έναν λευκό θανατοποινίτη, και ότι θα έπρεπε να πράξουν το ίδιο και για την υπόθεση του Γιανγκ.

Εκείνοι που ζητούσαν επιείκεια ήθελαν να προτείνει το συμβούλιο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το Τέξας υποστηρίζει ότι ο Γιανγκ καταδικάστηκε και του αξίζει να πεθάνει για τη δολοφονία, την οποία διέπραξε λίγο μετά την σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας γυναίκας, της οποίας είχε κλέψει το αυτοκίνητο.

Το αίτημα για επιείκεια στήριξε και ο γιος του θύματος, ο Μιτές Πατέλ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Γιανγκ επέδειξε μεταμέλεια και βοήθησε άλλους συγκρατούμενούς του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications