Η αλήθεια κρυμμένη στα οστά: τα μυστηριώδη λείψανα της Μαρίας Μαγδαληνής!!!

Η Μαίρη η Μαρία Μαγδαληνή είναι ένας από τους πιο συζητημένα πρόσωπα της εποχής του Ιησού.Η ιστορία της ζωής της έχει παρερμηνευτεί για αιώνες.

Τα λείψανά της βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και αποτελούν έναν από τους κύριους δεσμούς μεταξύ αυτής της μυστηριώδους γυναίκας και των σημερινών οπαδών της.

Ο ρόλος που διαδραματίζει η Μαρία Μαγδαληνή στη ζωή του Ιησού δεν είναι ακόμη σαφής. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή της, ακόμη και η Βίβλος επιβεβαιώνει τη στενή σχέση που υπήρχε μεταξύ της Μαγδαληνής και του Ιησού, πολύ ισχυρότερη από αυτή με τους υπόλοιπους μαθητές του.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές ιστορίες που εξηγούν πώς πέθανε η Μαρία Μαγδαληνή . Μια από αυτή λέει ότι έζησε και πέθανε στους Αγίους Τόπους. Σε μια άλλη λέγεται ότι μετά το θάνατο του Ιησού ταξίδεψε στην Έφεσο με τον Ιωάννη και τη Μαρία, μητέρα του Ιησού. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκδοση, δραπέτευσε από τους Αγίους Τόπους δια θαλάσσης στη νότια Γαλλία, όπου ζούσε με την κόρη της μέχρι το θάνατό της.

Το κρανίο της Μαρίας Μαγδαληνής
Το πιο εκπληκτικό από τα λείψανα της Μαρίας Μαγδαληνή είναι το κρανίο της, το οποίο βρίσκεται στη νότια Γαλλία, στην πόλη St. Maximin-la-Sainte-Baume. Η λατρεία της στην Γαλλία συνδέεται με το μύθο του Αγίου Δισκοπότηρου και την ιστορία της διαφυγής της από τους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με το μύθο λέγεται η Μαίρη Μαγδαληνή θάφτηκε από τον φίλο της τον Maximino, ο τάφος άνοιξε στις 10 Δεκεμβρίου, 1279.Εκείνοι που άνοιξαν τον τάφο βρήκαν μέσα στο φέρετρο σκόνη και μια ξύλινη πλάκα καλυμμένη με κερί με μια επιγραφή που έγραφε: "Εδώ βρίσκονται τα λείψανα της Μαρίας της Μαγδαληνής. "

Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το κρανίο της Μαρίας Μαγδαληνή απομακρύνθηκε από την εκκλησία, αν και στη συνέχεια δόθηκε στον αρχιεπίσκοπο και διατηρήθηκε σε χρυσή λειψανοθήκη. Περίεργως, το κρανίο έχει μια κόκκινη περούκα.

Το χέρι της Μαρίας Μαγδαληνής?
Ένα άλλο περίφημο λείψανο της Μαρίας Μαγδαληνής είναι το χέρι της, το οποίο βρίσκεται στη Μονή της Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους (Ελλάδα). Είναι το αριστερό χέρι μιας γυναίκας, σύμφωνα με την παράδοση ανήκε στη Μαρία Μαγδαληνή. Πιστεύεται ότι είναι άφθαρτο και πολύ θαυματουργό. Λέγεται επίσης ότι αυτό το λείψανο που εκπέμπει ένα ευχάριστο άρωμα, προέρχεται από την πιο πάνω ιστορία του ανοίγματος του γαλλικού τάφου της Μαρίας Μαγδαληνής.

Πολλές ιστορίες είναι γνωστές σε σχέση με τα θαύματα που φέρεται ότι εκτελούνται από αυτό το πολύτιμο λείψανο. Πιστεύεται, για παράδειγμα, ότι το χέρι της Μαγδαληνής προστατεύει τα χωράφια και τις καλλιέργειες των αγροτών και ότι είναι υπεύθυνο για την συνεχή εξάλειψη των σκουληκιών που καταβροχθίζουν τα φυτά!!.

Δεν σταματά εκεί όμως: λένε επίσης ότι αυτό το λείψανο, όταν υπήρξε μια μεγάλη πυρκαγιά το 1945 σε ένα κοντινό δάσος, βοήθησε να σβήσουν τη φωτιά και να σώσει το μοναστήρι.

Όπως με τα γαλλικά λείψανα, το αριστερό χέρι της Μαρίας Μαγδαληνής προστατεύεται μέσα σε ένα διακοσμημένο κιβώτιο, και τιμάται από χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο.

Θρύλοι μιας ξεχασμένης γυναίκας
Η Μαρία Μαγδαληνή είχε τεράστιο αντίκτυπο στον Χριστιανισμό και ίσως και στον Ιησού. Οι χώροι όπου βρίσκονται τα λείψανα εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό προορισμό πολλών προσκυνητών.Στις μέρες μας είναι σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθεί η προέλευση των οστών αυτών. Οι εκκλησίες στις οποίες βρίσκονται δεν έχουν δώσει την άδεια να συγκριθούν τα δυο κειμήλια εάν ανήκουν στην ίδια γυναίκα.

Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία, για αιώνες θεωρούνται τα λείψανα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και παραμένουν και σήμερα ένα πολύτιμος θησαυρός για τους πιστούς. (Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο ancient-origins και έχει μεταφραστεί με άδεια.)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications