Πολωνός βουλευτής σε Βρετανή δημοσιογράφο: «Δεν έχουμε τρομοκρατία γιατί δεν έχουμε μουσουλμάνους» (βίντεο)
Πολωνός βουλευτής σε Βρετανή δημοσιογράφο: «Δεν έχουμε τρομοκρατία γιατί δεν έχουμε μουσουλμάνους» (βίντεο)

«Χύμα και σταράτα» απάντησε ο Πολωνός βουλευτής σε Βρετανίδα δημοσιογράφο όταν ρωτήθηκε αναφορικά με το πόσους μουσουλμάνους μετανάστες έχει δεχτεί η Πολωνία.

Ο Πολωνός βουλευτής της απάντησε: Μηδέν, αφήνοντάς την σχεδόν σύξυλη, η οποία δεν περίμενε μια τέτοια ξεκάθαρη στάση.

Πρόκειται για τον βουλευτή Dominik Tarczyński του κυβερνώντος κόμματος για το «Νόμο και τη Δικαιοσύνη» ο οποίος έδωσε συνέντευξη του κανάλι 4 της Βρετανίας κσι στη δημοσιογράφο Cathy Newman.

Στο βίντεο η δημοσιογράφος, ελπίζοντας να βάλει σε δύσκολη θέση τον Πολωνό βουλευτή τον ρωτά:

«Οπότε πόσους μουσουλμάνους πρόσφυγες έχει δεχτεί η Πολωνία;» για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον Tarczyński: «Κανένα».Όταν η Newman τον ρωτά εάν είναι υπερήφανος για αυτό απαντά:

«Εάν μιλάτε για παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες, ούτε ένα».Στη συνέχεια ο βουλευτής εξηγεί πως η χώρα του έχει δεχτεί πάνω από 2 εκατ. πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και εργάζονται σκληρά στη χώρα του, λέγοντας πως «αυτό είναι που υποσχεθήκαμε στον πολωνικό λαό».

Όταν η Βρετανή δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί αισθάνεται περήφανος για αυτό όταν η χώρα του έχει δεχθεί κατηγορίες ως «ρατσιστική» από τον Ζ.Κ.Γιουνκέρ εξηγεί:

«Αυτή τη στάση περίμενε ο πολωνικός λαός από εμάς και αυτή κρατήσαμε. Η χώρα μας είναι ασφαλής γιατί δεν δεχθήκαμε κανένα μουσουλμάνο μετανάστη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχαμε στην πατρίδα μας ούτε μια τρομοκρατική επίθεση», για να καταλήξει:

«Πείτε μας λαϊκιστές, εθνικιστές ή ρατσιστές. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως πάνω από όλα είναι η οικογένειά μου και η πατρίδα μου».

Δείτε το βίντεο με τον χαρακτηριστικό διάλογο:

Kraków - Old Town - Poland Without Refugees

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications