Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια- Οι 6 πιο κοινοί λόγοι
Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια- Οι 6 πιο κοινοί λόγοι

Οι γάμοι και οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν τελειώνουν μέσα σε μία νύχτα. Οι ειδικοί θεωρούν πως υπάρχουν προβλήματα που έχουν εμφανιστεί αρκετό καιρό πριν, αλλά το ζευγάρι αδυνατεί να δει ή να λύσει. Συγκεκριμένα:

  • Χάνεται η περιέργεια τους ενός για τον άλλον:

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως ξέρουν τον σύντροφό τους τόσο καλά που ότι και αν κάνει είναι κάτι το προβλεπόμενο, αναφέρει η σχεσολόγος Σάντα Κρουζ. «Κι όμως ο άνθρωπος με τον οποίο τρως πρωϊνό τα τελευταία 6 χρόνια, μπορεί ακόμη να σε ξαφνιάσει. Φτάνει μόνο να τον παροτρύνεις ή να τον προσέξεις καλύτερα».

  • Παρα-επικοινωνείτε

Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μία σχέση, παρ΄όλα αυτά μερικά ζευγάρια το παρακάνουν και σε αυτό φταίνε και τα μέσα κοινωικής δικτύωσης, τονίζει η ειδικός Κρίστιν Νταβίν.

Έτσι αν θέλεις να ξέρεις συνέχεια τι κάνει ο άλλος, πως νιώθει και τι σκέφτεται τότε αυτόματα θα τον κάνεις να νιώσει υπερβολική πίεση και αυτό θα έχει κακό αποτέλεσμα.

  • Το σ@ξ σας προκαλεί στρες

Το καλό σ@ξ σχετίζεται άμεσα με την επικοινωνία του ζευγαριού. Αν προσπαθείς να φέρεις στα μέτρα σου το άλλο σου μισό, χωρίς να του μιλάς, τότε το πιο πιθανό είναι να αγχωθείς και εσύ και αυτός. Κάνε του μία ανοιχτή συζήτηση ώστε να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι.

  • Έχετε διαφορές στα οικονομικά

Κι όμως τα λεφτά παίζουν ρόλο σε μία σχέση. Μία έρευνα του 2013 αναφέρει πως όσοι τα βρήκαν στα οικονομικά από την αρχή της σχέσης τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν. Ενώ ακόμη και η διαφωνία στο πόσο ξοδεύει ο καθένας και που μπορεί να κάνει κακό σε μία σχέση.

  • Όταν ο ένας εκ των δύο ασφυκτιά

«Αν η γυναίκα σου θέλει να πάει ένα διήμερο με τις φίλες της, να μην της κάνεις «σκηνικά». Μερικές στιγμές απομόνωσης από τον άλλον παίζουν σημαντικό ρόλο για να καταλάβεις πόσο σου λείπει, αναφέρει η Νταβίν, ειδική σε θέματα σχέσεων στην Νέα Υόρκη.

  • Ο γάμος δεν είναι πια προτεραιότητα

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο ένα ζευγάρι χωρίζει είναι οι διαφορετικές προτεραιότητες και αυτό είναι φυσικό να φθείρει μία σχέση. «Κάνε την σχέση σας προτεραιότητα και μην φοβάστε να πάρετε ρίσκα, επειδή έχετε διαφορετική καθημερινότητα», αναφέρει η Κριστίν Γουόκι.

Post A Comment:

1 comment

Luείπε...

Το ότι πια δεν ενθαρρύνονται τα ζευγάρια να είναι μαζί κ να κάνουν οικογένεια δεν το αναφέρει κ το μόνο που κάνουν είναι να προβάλουν τα ομοφυλικα ζευγάρια κ μοντερνισμους του κολου...προβάλουν συνεχως λάθος πρότυπα "αμερικανιες"
να πάει λέει «διήμερο με της φίλες της » κ μην της κανείς σκηνικά....πως να στεριώσει μια οικογένεια με τα πρότυπα που ταΐζουν τους νέους ανθρώπους...1:ΚΑΡΙΕΡΑ(πως να είσαι πιο ηλίθιος κ να υπηρέτης το σύστημα ) ...2:ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΟ (να γ@μ... κ να ξαναγυρνας στα συγουρα)....3:ΚΑΛΟ ΣΕΞ (τι είναι αυτό πια,λες κ πρέπει να είσαι πορνοστάρ στο έτος 2018 για να ευχαριστηθείς το σεξ εκεί έχουν καταντιση τον έρωτα) ...τι θέλεις να σου πω κ αλά...??
4:Να μην χάσει λεει το ενδιαφέρον της έλα Χριστέ κ Παναγία ...δλδ τι... να γίνεις James Bond?
Όλα καλά παιδιά...απλός άμα δείτε τους γονείς μας που έχουν από 30 χρόνια και βάλε...μαζί!!θα σου πουν ότι δεν τα γνωρίζουν αυτά τα οποία εμείς ομιλούμε «τα μοντέρνα» που λέει η μάνα μου!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications