Η Σαντορίνη παίρνει μέτρα για να προστατεύσει τα γαϊδουράκια
Η Σαντορίνη παίρνει μέτρα για να προστατεύσει τα γαϊδουράκια

Μέτρα για την προστασία των γαϊδουριών που βρίσκονται στη Σαντορίνη αποφάσισε η δημοτική αρχή, μετά από καταγγελίες για περιστατικά κακομεταχείρισής τους.

Σε συναντήσεις του δημάρχου Θήρας, Νίκου Ζώρζου με εκπροσώπους τόσο του σωματίου ημιονηγών, όσο και φιλοζωικών οργανώσεων, αποφασίστηκαν ως άμεσα μέτρα η επέκταση και βελτίωση ειδικών σκιάστρων για να προστατεύονται τα ζώα από τη ζέστη καθώς και η βελτίωση της παροχής νερού στα σημεία παραμονής τους.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε αναφορά σε περιστατικά και συμπεριφορές που θίγουν τα δικαιώματα των συγκεκριμένων ζώων και προσβάλλουν την ευζωία τους.

Πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα
Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, με τη συνεργασία όλων των μερών, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση όσων προβλέπονται για τα ιπποειδή.

Επίσης, θα γίνει πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα των ζώων αυτών, εφόσον, ως συζητήθηκε, θα υπάρξει χρηματοδότηση για τη δράση αυτή.

Περιορισμένη εργασία και φορτίο ανάλογο με το βάρος τους
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ημιονηγών συμφώνησαν για περιορισμένη χρονικά εργασία των ζώων καθώς και βάρος φορτίου ανάλογα με το βάρος του ζώου για να μην καταπονούνται.

Βασικό αίτημα του σωματείου ημιονηγών ήταν επίσης η επιπλέον ιατρική υποστήριξη για τα ιπποειδή με την παροχή εξειδικευμένου μηχάνηματος υπερήχου για τα ζώα αυτά.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών εξέφρασαν την πρόθεση να βρεθεί χρηματοδότηση για την παροχή του μηχανήματος αυτού.

Ταυτόχρονα, το σωματείο δεσμεύτηκε να συνετίζει όσα από τα μέλη του παραβαίνουν τους κανόνες, με τους παραβάτες να αποβάλλονται όπως προβλέπεται από την κανονιστική του Δήμου Θήρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications