Κιλκίς: Το απίστευτο κόλπο σε ΑΤΜ που παγίδευε τις τράπεζες – Σήκωναν χρήματα χωρίς να αλλάζει το υπόλοιπο!
Κιλκίς: Το απίστευτο κόλπο σε ΑΤΜ που παγίδευε τις τράπεζες – Σήκωναν χρήματα χωρίς να αλλάζει το υπόλοιπο!

Σπείρα τριών ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, διέπραττε κλοπές από ΑΤΜ στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να χρεώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους!

Με συγκεκριμένη μεθοδολογία που είχαν αναπτύξει εμπόδιζαν την έξοδο των χρημάτων στα ΑΤΜ από τα οποία επέλεγαν να κάνουν αναλήψεις με τη χρήση τραπεζικών καρτών και στη συνέχεια αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά που είχαν επιλέξει, χωρίς να χρεώνονται οι λογαριασμοί τους. Συνολικά έχουν αφαιρέσει πάνω από 29.000 ευρώ με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Αποκαλύψεις για τη σπείρα των ΑΤΜ
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης σπείρας που διέπραττε κλοπές από ΑΤΜ, με τη μέθοδο μπλοκαρίσματος της εξόδου των χρημάτων κατά τις αναλήψεις ποσών. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 40χρονου και δύο γυναικών ηλικίας 30 και 25 ετών, όλοι τους αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές χρηματικών ποσών από ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστημάτων σε διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Αλλεπάλληλα χτυπήματα με την ίδια συνταγή σε ΑΤΜ
Συγκεκριμένα, επέλεγαν να κάνουν αναλήψεις χρηματικών ποσών με τη χρήση τραπεζικών καρτών ξένης χώρας που διέθεταν, μπλοκάροντας την έξοδο των χρημάτων, τα οποία αποσπούσαν στη συνέχεια χωρίς να χρεώνονται οι λογαριασμοί τους.

Όπως διαπιστώθηκε διέπραξαν συνολικά 24 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών χρημάτων από ΑΤΜ σε Κιλκίς, Ιωάννινα, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας συνολικά πάνω από 29.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ανακάλυψη συνεργών τους και την εξακρίβωση της συμμετοχής τους σε τυχόν παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications