Άνοιξαν την τεράστια σαρκοφάγο της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο – Δείτε τι βρήκαν (εικόνες)
Άνοιξαν την τεράστια σαρκοφάγο της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο – Δείτε τι βρήκαν (εικόνες)

Ανοίχθηκε σήμερα η τεράστια γρανιτένια σαρκοφάγος της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, ωστόσο το ενδεχόμενο να αποτελεί σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη απομακρύνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσκείμενες σε αρχαιολόγους, το σημερινό άνοιγμα του 30 τόνων ευρήματος αποκάλυψε την εύρεση μόνον τριών σκελετών, που βρέθηκαν στο πλημμυρισμένο εσωτερικό της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νερό προερχόταν από μία τρύπα που είχε διαπεράσει τον γρανίτη.Παράλληλα, μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί εύρεση κτερισμάτων.

Το άνοιγμα της σαρκοφάγου έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, Μουστάφα Ουαζίρι.Το τεράστιο εύρημα βρέθηκε στην περιοχή Σίντι Γκάμπερ της Αλεξάνδρειας.

«Η σαρκοφάγος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο»
«Η σαρκοφάγος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο», δήλωσε στην «Αλ Αχράμ» ο Γενικός Γραμματέας Αρχαιοτήτων Αιγύπτου, Μουστάφα Ουαζίρι, λίγες ώρες μετά το σημερινό άνοιγμά της.

Όπως γράφει η εφημερίδα, μία επιτροπή του υπουργείου Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι η σαρκοφάγος περιέχει τρεις σκελετούς πολεμιστών που φαίνεται να έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ο Γενικός Γραμματέας προσέθεσε ότι η ημερομηνία της σαρκοφάγου δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αν δηλαδή ανήκει στην Πτολεμαϊκή περίοδο (332-30 π.Χ.) ή στη Ρωμαϊκή περίοδο (30 π.Χ. – 642 μ.Χ.).

Ένας από τους παρευρισκόμενους επιστήμονες δήλωσε ότι το κρανίο ενός εκ των τριών σκελετών, φέρει τραύμα από βέλος.
Οι σκελετοί και η σαρκοφάγος θα μεταφερθούν στην αποθήκη όπου στεγάζονται τα αρχαία ευρήματα της Αλεξάνδρειας, για περαιτέρω μελέτη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications