Ένας 65χρονος φέρεται να προκάλεσε την φονική πυρκαγιά που έκαψε το Μάτι
Ένας 65χρονος φέρεται να προκάλεσε την φονική πυρκαγιά που έκαψε το Μάτι

Ένας 65χρονος ιδιώτης, φέρεται να είναι ο ύποπτος,ο οποίος κατηγορείται ότι προξένησε την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ο 65χρονος είναι κάτοικος της περιοχής Νταού Πεντέλης και οι καταθέσεις κατοίκων της περιοχής τον θέλουν να έχει προβεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν σε καύση σκουπιδιών και ξερών κλαδιών, με βάση το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, οι ανακριτικές Αρχές έχουν λάβει 9 καταθέσεις μαρτύρων οι οποίες τον υποδεικνύουν ως τον κύριο ύποπτο για την πρόκληση της πυρκαγιάς και ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του.

Ο 65χρονος φέρεται να έκαιγε χόρτα και ξερά κλαδιά σε λόφο πάνω από το Νταού Πεντέλης όταν, πιθανότατα από σπινθήρες, η φωτιά μεταδόθηκε στη γύρω βλάστηση και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή, προσέλαβε διαστάσεις πολύ γρήγορα.

Όπως επισημαίνει ο ΣΚΑΪ, ο άντρας όταν αντελήφθη το μέγεθος που προσέλαβε η πυρκαγιά και τις τραγικές της συνέπειες, επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του σκεπάζοντας με χώμα, χαλίκια και νερό το σημείο έναρξης της φωτιάς.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται ότι οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, αφού δεν έχουν βρεθεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications