Τι είπε λίγο πριν πεθάνει το 1999 ο Γεώργιος Παπαδόπουλος νοσηλευόμενος στο Λαϊκό Νοσοκομείο!
Τι είπε λίγο πριν πεθάνει το 1999 ο Γεώργιος Παπαδόπουλος νοσηλευόμενος στο Λαϊκό Νοσοκομείο!

Σύμφωνα με αναντίρρητη αφήγηση, λίγες μέρες πριν αποβιώσει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ενώ ήταν ετοιμοθάνατος, τον φιλούσε ακόμη αστυνομική δύναμη και έγινε το γνωστό επεισόδιο με τον φίλο του (και συνεργάτη του) Λυκούργο Γαϊτανάρο και τον αξιωματικό, επεισόδιο που έγραψε και ο τύπος.

Παρόντων των Γαϊτανάρου, Παττακού, Λαδά και Θεοφιλογιαννάκου, ο Παπαδόπουλος έκανε την εξής τελευταία του δήλωση από το κρεβάτι του θανάτου: «Εγώ τελειώνω.Εύχομαι εσείς να είστε καλά.

Εμείς δεν θα υπάρχουμε αλλά το αργότερο σε μια εικοσαετία πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός θα νοσταλγήσει την 21η Απριλίου».

"Θα προασπίσω την γαλήνη και την δημόσια τάξη του ελληνικού λαού." Ποίος το έχει πει αυτό από τους μεταγενέστερους;

Άφησε μηδέν δημόσιο χρέος στην χωρα. Μηδέν ανεργία. Τεράστια βιομηχανική ανάπτυξη (που η χωρα δεν είχε ζήσει ούτε πριν ούτε μετά). Πολλά έργα, δρόμους, υποδομής, ηλεκτρικό ρεύμα παντού, και κυρίως όλα αυτα χωρις μίζες. Χάρισε τα δάνεια των αγροτών και τους έδωσε δωρεάν στρέμματα γης. Είχες πλήρη ασφάλεια. Καθόλου εγκληματικότητα, ληστείες, π@ρνεια κ.τ.λ. Και τέλος, μεχρι το 1973 όσο ηταν ο Παπαδόπουλος (πριν τον ρίξει ο Ιωαννίδης) οι Τούρκοι δεν τολμούσαν να κανουν βόλτες στο Αιγαίο και να διεκδικήσουν νησιά οπως γίνεται σημερα...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications